1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Avucuna aldığı zehirli ahtapotla görenleri şok etti
Avucuna aldığı zehirli ahtapotla görenleri şok etti

Avucuna aldığı zehirli ahtapotla görenleri şok etti

Birkaç dakika içinde 26 kişiyi öldürebilecek küçük bir mavi ahtapotu avucunda tutan bir turistin görüntüleri görenleri şaşkına çevirdi.

A+A-

Darwin’deki bir plajda çekilen görüntülerde  bir kişinin avucunda bir süre tuttuğu zehirli ahtapotu tekrar suya bıraktığı anlar var. Video Avustralyalı bir sosyal medya kullanıcısı tarafından yayınlandı. Videoya yorum yazanlardan biri, “Normalde oldukça sakinimdir, fakat bu görüntü yüreğimi hoplattı. Bu, ölümü avuçta tutmakla eşdeğerdir” dedi.

Başka kullanıcılar ise yazdıkları yorumlarla, bu ahtapotların yılanlar gibi sadece öz savunma durumunda saldırdıklarını ve genellikle kaçmayı tercih ettiklerini belirtti.

Mavi halkalı ahtapotlar, Japonya’dan Avustralya’ya kadar uzanan bölgede, Pasifik Okyanusu’nun kıyı sularında yaşıyor. Bu küçük ahtapot, 26 yetişkin insanı birkaç dakikada öldürebilecek miktarda zehir taşıyor. Nöroparalitik bir etkisi olan zehirin, panzehiri bulunmuyor.

Bu ahtapotların sahip oldukları yüksek toksititeye rağmen, geçen yüzyılda ikisi Avustralya ve biri de Singapur’da olmak üzere, insanlara ölümle sonuçlanan sadece üç saldırı gerçekleştirdikleri kayıt altına alındı.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 7096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.