1. HABERLER

  2. BİLGİSEL

  3. Adını bir Türk denizciden alan ada: Grand Turk
Adını bir Türk denizciden alan ada: Grand Turk

Adını bir Türk denizciden alan ada: Grand Turk

Grand Turk Adası, Turks ve Caicos Adaları başkenti Cockburn Town'ın üzerinde bulunduğu güzel plajların yanısıra tarihi yapıların da yer aldığı küçük bir tropik bir ada.

A+A-

Birleşik Krallık'a bağlı Grand Turk, 18 kilometrekarelik alanıyla Turks adalarındaki (Caicos dahil değil) en büyük ada olma özelliğine sahip.

Bölgenin tarihi, kültürel, finansal ve yönetimsel merkezi konumundaki adaya ulaşım deniz yoluyla ve küçük ama uluslararası niteliği olan havaalanıyla sağlanıyor.

Dev transatlantiklerin Karayipler’e düzenlenen turlar sırasında sıkça uğradığı bir yer olmasa da, bölgede dünya turizmine açılmak için çalışmalar sürdürülüyor.

Bunun sonucunda da bazı gemiler Doğu Karayip gezilerine bu adayı dahil etmeye başlamış durumda.

Adayı ziyaret eden turistler, günlerini plaj, tüplü dalış ve şnorkelli yüzme, tekne kiralama, kano, doğa yürüyüşleri, balık tutmak ve balina seyri gibi etkinliklerle değerlendiriyor.

Uzun bir süre, Grand Turks'un adını şekli Türk fesine benzeyen Melocactus adlı kaktüsten aldığı söylense de daha sonra bunun doğru olmadığı, adaya Türk adının verildiği sırada Türklerin fes giymediği ortaya çıkmıştı.

Yapılan son araştırmalara göre adanın keşfinin denizci bir Türk olan Kemal-i Hasan tarafından yapıldığı ancak daha sonra burada koloni kuran İngilizlerin kaşifinin isminin ne olduğunu bilmeyip yalnızca milliyetini bildiği için adaların adını Türk adaları koyduğu düşünülüyor.

turk-001.jpg

turk1.jpg

turk3.jpg

turk4.jpgturk5.jpg

turk6.jpg

turk7.jpg

turk8.jpg

turk9.jpg

turk10.jpg

turk11.jpg

turk12.jpg

turk13.jpg

turk14.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.