1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avustralyalıların gözü Türkiye'de
Avustralyalıların gözü Türkiye'de

Avustralyalıların gözü Türkiye'de

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs, Avustralyalı yatırımcıların Türkiye'de ve özellikle de Mersin'e yatırımda bulunmaları noktasında onları yönlendirdiklerini söyledi.

A+A-

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs, Avustralyalı yatırımcıların Türkiye'de ve özellikle de Mersin'e yatırımda bulunmaları noktasında onları yönlendirdiklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Biggs, Vali Hasan Güzeloğlu'nu da makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Biggs, Türkiye ile Avustralya arasındaki ilişkilerin 95 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün ise 'büyük bir önder' olduğunun altını çizerek, kendisini çok iyi tanıdıklarını ve önemsediklerini anlattı. Avustralya'da yaşayan Türklerin hem iki ülke arasındaki ilişkileri, hem de ticaretin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu kaydeden Biggs, Mersin'in, Türkiye'nin hızla gelişen kentlerinden biri olduğunu vurguladı.

Mersin'i yakından tanımak ve toplumun önde gelenleriyle görüşmelerde bulunduklarını anlatan Biggs, tüm bunlarla birlikte Avustralyalı yatırımcıları, Türkiye'ye ve özellikle de Mersin'e yatırımda bulunmaları noktasında yönlendirdiklerini belirtti. Ian Biggs, "Avustralya'da yaşayan Türklerin memleketlerini ziyaret etmek için kendilerine söz verdik ve bu sözü tutmak için de Mersin'deyiz. Ancak şunu açık bir şekilde söylemek isterim ki; Mersin, Avustralyalı yatırımcıların mutlaka tanıması ve yatırım yapması gereken çok önemli bir ekonomik merkez" dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, Mersin'in, Türkiye'nin önemli bir 'cazibe merkezi' olduğunu ifade ederek, özellikle dış ticarette kentin kendisini öne çıkartmayı başardığını anlattı. Mersin Limanı'nın, Ortadoğu ve Orta Asya'nın dış ticaret açısından bir kesişme noktası olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, bunun yanında Mersin Serbest Bölgesi'nde özellikle tekstil alanında önemli markaların üretim yaptığını söyledi.

Güzeloğlu, Mersin'in aynı zamanda da Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, bunun yanında Türkiye'nin ilk 'Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' ile birlikte 'Tarım-Gıda Teknoparkı'nın kente yapılacağı bilgisini de verdi. Büyükelçi Biggs'i bir 'Mersin dostu' olarak gördüklerini belirten Hasan Güzeloğlu, bundan sonraki süreçte Türkiye ile Avustralya arasında çok güzel işbirliklerinin gelişeceğine olan inancının da tam olduğunu kaydetti.

Güzeloğlu, kent olarak çok güzel bir süreç yaşandıklarını ve '2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacağına dikkat çekerek, bu kapsamda da 24 Akdeniz ülkesinin spor, barış ve kardeşlik temelinde Mersin'de buluşacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Vali Güzeoğlu, Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs'e, el dokuması otantik bir kilim hediye ederken, Büyükelçi Bigss de Güzeloğlu'na Avustralya'yı tanıtan bir kitap takdim etti.

Haber Fx
 

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.