1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kız öğrencilere yeni iş imkânı
Kız öğrencilere yeni iş imkânı

Kız öğrencilere yeni iş imkânı

Maltepe Üniversitesi, mezuniyet sınıfındaki kız öğrencilerin yeni iş fikirlerine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Üniversite, elde edilen gelirden de pay almadan kadınların çalışmasına destek vermiş olacak

A+A-

Maltepe Üniversitesi, mezuniyet sınıfındaki kız öğrencilerin yeni iş fikirlerine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Üniversite, elde edilen gelirden de pay almadan kadınların çalışmasına destek vermiş olacak

Maltepe Üniversitesi, mezuniyet sınıfındaki kız öğrencilerin çalışma hayatına kazandırılması için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Çeşitli özel kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile ortaklaşa iki yıldır hazırlanan proje kapsamında, mezun olmadan öğrencilerin kendi işlerini kurabilmeleri için çalışmalar başlatıyor. Girişimcilik Merkezi aracılığıyla, iş fikri geliştirme ve iş kurma konusunda öğrencileri destekleyen üniversite, öğrencileri teşvik etmek amacıyla, yapılan yatırımların gelirinden hiçbir pay almayacak. Yani öğrenciler kazandıkları paranın yüzde 100'ünü alabilecekler.

Yat tasarımcıları yetiştiriyor
Yakın dönem planları arasında Teknopark kurmak da olan Maltepe Üniversitesi'nin ilklerinden biri de Türkiye'nin ilk Yat Tasarım Bölümü'nü kurmuş olması. Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şimşek, "Eskiden Türkiye'de denizcilikle ilgili eğitimde üniversitenin önemini kavramada önemli sorunlarımız vardı. Bugün üniversitelerimizde, denizcilikle ilgili bölüm sayısı 10 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak düzeylere ulaştı. Maltepe Üniversitesi Yat Tasarımı Bölümü de, bu sevindirici gelişmenin çok önemli ve son halkası" diye konuştu. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin dünyanın her tarafında dolgun ücretle iş bulma imkanına sahip olduklarını belirten Şimşek, öğrenim süresinin ise bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere 4 yıl olduğunu ifade etti.

Öğrenci evlerinde
1.000 dönüm arazi üzerine kurulu yerleşkede, eğitime 8 bin ve 2 bin 800 kişi kapasiteli amfitiyatro, tam olimpik kapalı ve açık yüzme havuzu, açık-kapalı spor sahaları, sera ve hobi bahçeleri, 5 yıldızlı kongre merkezi, konuk dinlenme tesisleri, kafeteryalar ve 504 kişi kapasiteli öğrenci evleri bulunuyor. Üniversite ayrıca 23 yüksek lisans, 4 doktora programı sunuyor.

Sabah
 

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.