1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Baba-Oğul sualtını işte böyle görüntülediler
Baba-Oğul sualtını işte böyle görüntülediler

Baba-Oğul sualtını işte böyle görüntülediler

Türkiye'nin en genç sualtı fotoğrafçısı Ömer Ege Taymaz ve babası Dr. Tolga Taymaz sualtında çektikleri fotoğrafları, Kozyatağı Kozzy Alışveriş Merkezi Sergi Salonu'nda sergiliyor.

A+A-

13 yaşında ki Ege ile dalgıç ve sualtı fotoğrafçısı babası Dr. Tolga Taymaz’ın; Ege Denizi, Akdeniz ve Kızıldeniz'de çektikleri fotoğrafların her biri ilginç. "Baba Oğul Taymazlar Ege’den Kızıldeniz’e" adlı sergide ikilinin gözünden sualtının renkli yaşamı anlatılıyor. Sergi 28 Şubat’a kadar gezilebilecek.

taymaz-ailesi.jpg

Türkiye denizlerinde ki orfoz, ahtapot, karagöz gibi canlılar kadar Kızıldeniz’de çekilen köpekbalığı ve baraküda gibi balıkların fotoğrafları sergiyi renklendiriyor. Dr. Tolga Taymaz; “Eşim ve oğlumla beraber, dalgıç bir aileyiz. Sualtını ve fotoğraf çekmeyi çok seviyoruz. Gittiğimiz seyahatlerde yanımızdan ayırmadığımız sualtı fotoğraf makinesi ile derinlerdeki yaşamı hatırlatmayı amaçlıyoruz. Ege’de yerkürede insandan başka canlıların da yaşadığını ve yerküreyi korumamız gerektiğini öğrenerek büyüyor. Ziyaretçileri biraz olsun derinlere götürebilirsek ne mutlu” dedi.

egetolgataymazfotograflar.jpg

Türkiye’de aletsiz dalış Kızıldeniz’de ise aletli dalış yaparak sualtı fotoğrafı çeken Ege Taymaz ise, “Suyun altında çok rahat hareket ediyorum. Derinlerde gördüğüm canlıları okulda arkadaşlarıma anlatıyorum. Dünya pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor ve denizlerimizi korumalıyız” dedi. 

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 6180 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum