1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balast Suyu Çalıştayı'nın 2.'si düzenlendi
Balast Suyu Çalıştayı'nın 2.'si düzenlendi

Balast Suyu Çalıştayı'nın 2.'si düzenlendi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve IMO desteğinde ve Globallast çerçevesinde balast suyu eğitim çalıştayının ikincisi 11-13 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

A+A-

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Sn. Cemalettin Şevli’nin açılış konuşmasını yaptığı balast suyu yönetimi konusunda gerçekleşen çalıştaya; gemi işletmecisi firmalar, liman işletmecileri, denizcilik endüstrisi ve teknoloji geliştirme kurumları gibi kamu ve özel sektör temsilcileri katıldılar.

Balast Suyu Uluslararası Sözleşmesine Türkiye'nin bu yıl içinde taraf olması bekleniyor. Taslak halen TBMM Genel Kurulunda ön sıralarda bulunuyor. Dünyada da Sözleşmenin en geç 2013 yılında yürürlüğe giriş şartlarını karşılaması planlanıyor.

Düzenlenen eğitimin amacı, Gemi Balast Suyu ve Sedimanlarının Kontrol ve Yönetimi Hakkında Uluslararası Sözleşme'nin gerekliliklerinin sektör katılımcıları tarafından anlaşılmasına ve uygulanmasına yardımcı olmak şeklinde belirtildi. Çalıştayda eğitimlerin, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ersan Başar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Kaptan Hüseyin Cahit Yalçın (Bakan Müşaviri) ve Murat Korçak (Mühendis, GloBallast temsilcisi) tarafından verildiği belirtildi.

Program kapsamında, Kasım ayında gerçekleştirilen ilk çalıştayın başarısı neticesinde, düzenlenen bu ikinci çalıştaya sektör yoğun ilgi ve katılım gösterdi. Programın teknik desteği, EBRD adına uluslararası danışmanlık firması Royal Haskoning DHV ile onun Türkiye temsilcisi ELC Group A.Ş. tarafından sağlandı.

balast-calistayivh.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.