1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. D-MARİN GÖCEK - D MARİN GÖCEK MARİNA

  4. Doğuş ile Lamda Development anlaştı
Doğuş ile Lamda Development anlaştı

Doğuş ile Lamda Development anlaştı

Doğuş Grubu, Lamda Development SA ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma ile taraflar, %50-50 ortaklıkla bir şirket kurulması üzerine anlaştı.

A+A-

Doğuş Grubu, Lamda Development SA ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma ile taraflar, %50-50 ortaklıkla bir şirket kurulması üzerine anlaştı. Kurulacak şirket ilk etapta turistik marina yatırımları gerçekleştirecek. Lamda Development, ortak girişime Flisvos Marina Holding’de sahip olduğu hisselerle katılırken, Doğuş Grubu ise hisselere eşdeğer miktarda nakitle sermaye artışına katkıda bulunacak. Atina’da yer alan ve 15 m-70 m arası yatlar için 303 bağlama kapasitesi bulunan Flisvos Marina özelinde başlayan bu işbirliği, iki grup arasında farklı fırsatlar için bir ilk adım niteliği taşıyor.

Doğuş Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren D-Marin Marinalar Grubu, Akdeniz Bölgesi'ndeki lider marina sahibi ve işletmecilerinden biri olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Uluslararası standartlarda bir marina ağına sahip olan D-Marin, Türkiye ve Hırvatistan'da 3’er marina olmak üzere toplam 6 marina ile hizmetlerine devam etmektedir. D-Marin Marinalar Grubu, bölgesel lider olma vizyonu paralelinde, Türkiye'de ve tüm Akdeniz Bölgesi'nde yeni yatırım çalışmalarını sürdürecektir.

Atina borsasına kayıtlı olan ve önde gelen şirketlerin yer aldığı pazarda işlem gören LAMDA Development S.A., Yunanistan ve Güneydoğu Avrupa’da gayrimenkul geliştirme, yatırım ve yönetim alanlarında faaliyet gösteren bir holdingdir. Yunanistan’daki perakende gayrimenkul sektörünün lider şirketi olan LAMDA, ofis, konut ve marinacılık sektörlerinde de başarılı projelere imza atmaktadır. LAMDA ayrıca, Yunanistan’daki mevcut özelleştirmelerde yer alan önemli şirketler arasında yer almaktadır. Latsis Grubu çatısı altında faaliyet gösteren LAMDA, birçok uluslararası ve ulusal oyuncuyla stratejik işbirliği içerisindedir. Bir aile şirketi olan Latsis Grubu, 1940’lı yıllarda Yunanistan’da kurulmuştur. Yunanistan’ın önde gelen şirketler grubu olan Latsis Grubu’nun özel bankacılık, enerji ve enerji ticareti, gayrimenkul yatırım ve geliştirme, uluslararası deniz taşımacılığı, özel yat yönetimi, inşaatı ve bakımı alanlarında uluslararası faaliyetleri ve yatırımları mevcuttur. Grubun yaklaşık 30.000 çalışanı bulunmaktadır.

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ile LAMDA Development CEO’su Odysseas Athanassiou, yaptıkları ortak açıklamada, bu anlaşmayla uzun ve başarılı bir işbirliğinin temelini attıklarını ifade ettiler. Anlaşma, her iki grubun performansına katkıda bulunmanın yanı sıra yapılacak yatırımlarla Türk ve Yunan ekonomileri arasındaki işbirliğini artırarak her iki ülkenin ekonomisine de hizmet edecek. Akhan ve Athanassiou ayrıca, bu işbirliğini turizm ve gayrimenkul sektöründeki diğer projelere de taşıma niyetinde olduklarını belirttiler.

dogus-filisvos_b.jpgvh.jpg

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.