1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balık tezgahlarında çeşit var, bolluk yok
Balık tezgahlarında çeşit var, bolluk yok

Balık tezgahlarında çeşit var, bolluk yok

Balık sezonu 1 Eylül itibariyle başladı, tezgahlarda balık bolluğu henüz görülmese de balık türlerinin çeşitliliği göze çarpıyor.

A+A-

 

1 Eylül itibariyle balıkta avlanma sezonu başladı. Balıkçılar avlanmaya tüm hızıyla devam ediyor. Tezgahlarda bolluk görülmese de balık türlerinin çeşitliliği göze çarpıyor. Balıkçılar bolluğun da önümüzdeki günlerde olmasını bekliyor.

Henüz sezonun yeni başladığını söyleyen Balıkçı Muhammer Argus, “İlk günlerde istediğimiz randımanı alamadık. Havaların sıcak olması nedeniyle balıklar dipte. Havaların soğumasıyla balıklar yüzeye yaklaşacak ve tezgahlara bolluk olarak yansıyacak. Tezgahlarda çeşitler çok. En çok tercih edilen balıklardan hamsi, palamut var ama henüz bolluk yok. Önümüzdeki hafta itibariyle balıklarda bolluk bekliyoruz. Bollukla beraber fiyatlar da düşecektir” dedi.

PALAMUDUN TANESİ 40 TL

Erkan Sarıyaprak isimli balıkçı ise ‘'Hamsiye özlem var vatandaşlar en çok hamsi soruyor. Havalar sıcak balıklar dipte, havalar soğuyunca balık bollaşacak. Önümüzdeki 15 gün içinde daha çok bolluk yaşanacak. Şuan palamudun tanesi 40 lira, hamsi 35 lira civarında'' diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 8626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.