1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balık tezgahlarında sardalye bereketi
Balık tezgahlarında sardalye bereketi

Balık tezgahlarında sardalye bereketi

Kuzey Ege'nin bereketli sularından çıkan taze balıklar tezgahlarda müşteri bekliyor.

A+A-

 Hava sıcaklıklarının bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle özellikle sardalye ve hamsi gibi balıklar tezgahlarda bolca yer alırken avcılar soğuk havayı bekleyip kış balıklarını avlamayı ümit ediyor.

Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Hasan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların son günlerde lodos nedeniyle sıcak gittiğini ancak sardalye balığının tezgahlarda oldukça bol olduğu söyledi.

Bölgede lodosun balık avcılığına müsaade etmediğini ifade eden Uysal, "Birkaç gün daha bu bolluk devam eder. Hafta sonu soğuk ve kar gelecek. Fiyatlar bu nedenle değişir" dedi.

Havaların soğuması ile balıkların göç yoluna gireceğini belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Havaların soğumasını istiyoruz. Çünkü diğer balıkların da göç yollarına girmesi, bizim bölgemizde olması için balıkçılar olarak havaların soğumasını istiyoruz. Sardalye balığı dört mevsim yenilebilecek bir balık. Omega 3 anlamında zengin. Izgarası olmasa bile buğulaması ve tavası yapılarak yenilebilir. Fiyatı düşük olduğu için ekonomik bir öğün sağlayabilirsiniz. Kuzey Ege'de bol miktarda çıkan bir balık. Şuanda kilogramı 5-7 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Balıkçı Tuncay Dinç ise, sardalye bağlının bol ve ucuz olduğunu belirterek, "Tezgahta bol olan bir tek sardalye var. Karadeniz hamsisi pek bulunmuyor. Havalar sıcak gittiği için kış balığı yok" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.