1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar sezonu erken kapattı
Balıkçılar sezonu erken kapattı

Balıkçılar sezonu erken kapattı

Karadenizli balıkçılar avlanmaya bu yıl erken paydos etti.

A+A-

Palamutta umduğunu bulamayan, balıkçılar, hamsinin Gürcistan karasularına geçmesiyle bu yıl av sezonunu erken kapatmak zorunda kaldı. Limandan ayrılan kayıkların hemen hemen boş döndüğüne işaret eden Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Emin Uğurlu, "Şuan Karadeniz’de balık hayli azaldı.

Karadenizli balıkçılar, avlanmaya bu yıl erken paydos etti. Palamutta umduğumuzu bulamadık. İstavrit belli miktarda var ancak o da masraflarını karşılamıyor. Hamsi ise Gürcistan sularına geçti” dedi. Gelecek yıllara garanti sağlamak adına kota konularak avlanmak gerektiğini ifade eden Uğurlu, "Hamsinin 300 bin tondan fazla avlanmaması gerekiyor. Bizim çalışmalarımız da bu yönde devam ediyor.

Sadece av miktarının değil, avcılık yapacak tekne miktarının da sınırlandırılması ve tekne başına av miktarının yükseltilmesi de balıkçıyı mağdur etmeyecektir. Böyle davranılması balık stoklarının geleceğini de teminat altına alacaktır. Geçen yıl balıkçıların kendi arasında anlaşarak belirledikleri kota var. Ancak bu kota çok fazla sonuç vermiyor" diye konuştu.

Anayurtgazetesi

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.