1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay'dan tam destek
Kızılay'dan tam destek

Kızılay'dan tam destek

Türk Kızılayı, iç kargaşa olaylarının yaşandığı Libya'dan tahliye edilecek Türk vatandaşlarına gıda ve battaniye desteği sağlıyor.

A+A-

Türk Kızılayı, iç kargaşa olaylarının yaşandığı Libya'dan tahliye edilecek Türk vatandaşlarına gıda ve battaniye desteği sağlıyor.

Bu kapsamda Türk Kızılayı, İstanbul'dan hareket edecek İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesine ait 2 feribot ile tahliye edilecek 3 bin Türk vatandaşı için yeterli sayıda kumanya ve battaniye temin edecek.

Mersin'den hareket edecek bir gemi ile tahliye edilecek 2 bin Türk vatandaşının 3 gün sürecek yolculuk boyunca yiyecek ve içecek ihtiyaçları da Türk Kızılayı tarafından karşılanacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, birçok şehirde ciddi bir kamu düzeni sorunun yaşandığı Libya'daki gelişmeler karşısında, Tunus ve Mısır'dakine benzer şekilde ülkedeki Türk vatandaşlarının tahliye çalışmalarına başlandığı belirtildi. Bu kapsamda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı ve Libya'daki Türk Büyükelçiliğinin talepleri doğrultusunda, elçilik çalışanları ve havalimanında bekleyen vatandaşlar için, ilk etapta 1,5 ton ağırlığında gıda kolisi gönderildiği kaydedilen açıklamada, 600 kişilik kumanyadan sonra bin 500 kişilik yardım malzemesinin daha ulaştırıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığında, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı ve Türk Kızılayı'nın afetten sorumlu yöneticilerinin katıldığı anımsatıldı.

8 bin vatandaşımıza kumanya ve battaniye
Toplantıda, Libya'daki Türk vatandaşlarının ülkeden acil olarak tahliyesi yönünde karar alındığı belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu doğrultuda, İstanbul'dan hareket edecek İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesine ait 2 feribot ile tahliye edilecek 3 bin vatandaşımız için yeterli sayıda kumanya ve battaniye Türk Kızılayı tarafından temin edilecek.

Türk Kızılayı ekibi de tahliye çalışmalarına destek vermek üzere feribottaki yerini alacak. Ayrıca, Mersin'den hareket edecek bir gemi ile tahliye edilecek 2 bin vatandaşımızın 3 gün sürecek yolculuk boyunca yiyecek ve içecek ihtiyaçları da Türk Kızılayı tarafından karşılanacak.

Türk Kızılayı, bölgeye gönderilen uçaklar ile tahliye edilecek 3 bin vatandaşlarımıza krem peynir, konserve ton balığı, konserve barbunya, konserve yaprak sarması, meyveli süt, bal, tereyağ, helva, Trabzon ekmeği, içme suyu, plastik çatal-kaşık-bıçaktan, ıslak mendil ve çocuk bezinden oluşan yardım malzemesini de ulaştıracak.

Bölgedeki gelişmeler Türk Kızılayı'nın tüm birimleri tarafından yakından takip edilmektedir.''

Zaman

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.