1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar Siste Gölde Kaybolmamak İçin Teknolojiden Yararlanıyor
Balıkçılar Siste Gölde Kaybolmamak İçin Teknolojiden Yararlanıyor

Balıkçılar Siste Gölde Kaybolmamak İçin Teknolojiden Yararlanıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde geçimini Beyşehir Gölü'nden sağlayan balıkçılar, sisli havalarda avlanmaya çıktıklarında yönlerini cep telefonlarındaki navigasyon uygulamaları sayesinde bulabiliyor.

A+A-

Beyşehir'de günlerdir aralıklarla etkili olan yoğun sisten balıkçılık faaliyetleri de olumsuz etkilendi. Sisli hava nedeniyle görüş mesafesinin çok düşmesi üzerine birçok balıkçı mesaisine ara verirken, bazı balıkçılar sisli havaya rağmen fazla açıklara gitmeden faaliyetlerini sürdürüyor.

Beyşehirli balıkçı Mehmet Uyar, sisli havalarda da göl sularında avlanmaya devam ettiklerini ve kaybolmamak için kıyıdan çok uzağa gitmediklerini belirtti.

Göl kıyılarına yakın yerlere ağ serip avlanmaya çalıştıklarını vurgulayan Uyar, "Sisli havalarda avlanan balıkçılar olarak gölde yönümüzü kaybedip kaybolmamak için cep telefonlarımızda yüklü bulunan navigasyon uygulamalarından yararlanıyoruz. Uzun yıllar önce bir kez başıma siste kaybolma gibi böyle bir olay geldi ama teknolojinin verdiği bu imkanları kullanmaya başladıktan sonra artık bu tür sorunlar yaşamıyoruz. Sisli havalarda görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle çok açıklara gidilirse yönünüzü kaybedip kaybolma ihtimaliniz yüksek. O yüzden tüm balıkçıların ya bugünlerde ava çıkmaması ya da limanlarına yakın yerlerde avlanarak navigasyon uygulamalarından istifade etmesi çok önem taşıyor" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 12375 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.