1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar Yenikapı'ya geri dönecek
Balıkçılar Yenikapı'ya geri dönecek

Balıkçılar Yenikapı'ya geri dönecek

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl yıkılan çarşının yerine yeni bir balıkçılar çarşısı yapılması için düğmeye basıldı.

A+A-

Avrasya Tüp Geçidi projesinin bağlantı yolları üzerinde bulunduğu için geçtiğimiz yıl yıkılan ve Kumkapı olarak bilinen "Yenikapı Balıkçılar Çarşısı" yeniden inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı oturumlarında oy çokluğu ile alınan karara göre, yıkılan sosyal tesisler ve cami yerine, kafeterya, balık satış ofisleri, rekrasyon alanları ve otoparklar yapılacak. Yaklaşık 2 kat yükseklikte olacak proje, denize sıfır inşa edilecek.

"Kıyı Kanunu'na aykırı"

Yapılan projeye ’ret’ oyu veren CHP Grubu adına konuşan Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, projenin Kıyı Kanunu’na aykırı olduğunu savunarak, "Daha fazla alışveriş alanı yaratmak için çarşıyı kenara alalım derken, kentliyi düşünün, 3-5 kişiyi değil. Bırakın kentin nefes alacağı yerler olsun" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu tarafından yenileme alanı ilan edilmişti

CHP’nin itirazlarına yanıt veren AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler, söz konusu alanın, Bakanlar Kurulu tarafından 2007 yılında ’yenileme alanı’ ilan edildiğini vurguladı. Balık Hali’nin taşınması ile bölgenin boş kaldığını belirten Diler, yeni yapılacak projenin "Mevcut dükkanların yenilenmesi ve ticaretin devam etmesi için yapılan bir proje" olduğunu dile getirdi.

İSKİ uyarısı: İçme suyu hatları geçiyor

Yaklaşık 44 bin metrekarelik alanda yapılacak proje için hazırlanan raporda görüş bildiren İSKİ Genel Müdürlüğü, ’alandan içme suyu hatlarının geçtiğini, söz konusu hatların geçtiği güzergahların yol veya yeşil alan olarak korunması gerektiği’ uyarısında bulundu.

Öte yandan, arazide yapılacak her türlü kazının İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde yapılması gerektiğinin de altı çizildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.