1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Binali Yıldırım: Başkanlık bölünmek değil!
Binali Yıldırım: Başkanlık bölünmek değil!

Binali Yıldırım: Başkanlık bölünmek değil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, başkanlık sisteminin federasyonla, bölünmeyle ya da otoriterleşme ile bir ilgisi olmadığını söyledi.

A+A-

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, başkanlık sistemi tartışmaları ve Güneydoğu’da yaşanan olaylar hakkında konuştu.

Bakan Yıldırım şu mesajları verdi:

-DAEŞ, PKK ve başkaları, bunların hepsi dışarıda planlanmış, dışarıdan destekleri olan profesyonel taşeron örgütler. Bunlar, Kürt etnik kimliği ya da başka kimliklerle, "Dinsiz devlet", "Müslümanlık elden gidiyor" gibi söylemlerle otorite boşluğunda yeşeren, otorite tam sağlandığında sinen unsurlar.

-Bu ülkede özyönetim, ayrı yönetim; bunlar zırvadır. Asla ve asla Türkiye'nin toprak bütünlüğü, üniter devlet yapısı müzakere konusu olamaz, tartışılamaz. Bunu herkes kafasına koysun.

Yanlış yapıyor olsaydık vatandaş tepkisi hissedilirdi

-Bu mücadelede yanlış yapıyor olsaydık, bir gün dahi sürdüremezdik. Vatandaş tepkisi hissedilirdi. Burada güvenlik güçlerimizin verdiği mücadeleye vatandaş desteği var. “Bu işten bizi kurtarın” diyor. 1 Kasım’da millet aldatıldığını anladı. Bugün seçim olsun, onlar açısından daha vahim tablo ortaya çıkar.

Kürtlerin PKK sorunu var


-Oradaki Kürt vatandaşlarımız şunu gördüler: Sorun Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinden, Türkiye Devleti’nden de kaynaklanmıyor. Sorun, terör örgütü tarafından oluşturuluyor. PKK’nın Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK gibi bir sorunu var.

-Çözüm sürecinde insanlar “Çatışma sona ersin” demişti. Barışa kim karşı çıkabilir? Burada bir samimiyet var mı, yok mu görmeden nasıl anlayacaktınız? Bunu yapmak zorundaydık. Samimiyetimizin karşılık görmediğini anladık ve pozisyonumuzu ona göre aldık.

Başkanlık tartışmaları hakkında

-Otoriterleşme konusu piyasada konuşuluyor. Başkanlık sisteminde bir meclis, bir de işleri yapacak kadro seçiyorlar. Belediye başkanı seçimi ile hiçbir fark yok. İstanbul’un belediye başkanı var, bir de meclis üyeleri var. İkisini aynı anda 5 yıllığına seçiyoruz. Meclis, belediye bütçesini onaylıyor, faaliyetleri denetliyor. Başkan da kendi kadrosunu kurup vaatlerini gerçekleştirmek için çalışıyor. Başkanlık budur. Bunun ne federasyonla, ne bölünmeyle, ne otoriterleşme ile alakası var. Olay bu kadar basit.

DAEŞ’in eylem tehdidi

Bakan Yıldırım, DAEŞ’in çok sayıda canlı bombasının Türkiye’de olduğu iddiaları ile ilgili şunları söyledi: “İstihbarat kaynakları, eylem hazırlığı yapan örgüt üyeleri olduğu iddialarını takip ediyorlar. Ciddi bir tehdidin, bölgedeki istikrarsızlıktan dolayı olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’ye dönük tehdit olarak orada dinamik yapı var.”

Siber güvenlik

-Bu ay yapılacak MGK’da siber güvenlikle ilgili sunum yapacağım. Bu konuda atılan adımlar yeterli değil. Atılması gereken adımları Bakanlar Kurulu’nda paylaştık ve kabul de gördü.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.