1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçının salya korkusu
Balıkçının salya korkusu

Balıkçının salya korkusu

Bandırma Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Öner, Marmara Denizi’nde 3 yıldır etkili olan salyanın balıkçıları mağdur ettiğini söyledi.

A+A-

Önen, Tarım Bakanlığından salyayı doğal afet kapsamına almasını istedi.

Önen ” Marmara Denizi’nde 3 yıldan bu yana yaşanan salya balıkçılar için gizli bir tehlike. Salya salgını sebebiyle şu anda Bandırma ve Erdek’ten denize açılan bir tek tekne bile yok. Teknelerimiz limana hapis olmuş durumda. Marmara Denizi’nin neresine giderseniz gidin salya tehlikesi her yeri kaplamış durumda. 1 Eylül’de balık avlama yasağı kalkacak ancak balıkçı salya yüzünden sezonda umduğunu bulamayacak. Bandırma ve Erdek’te balıkçıların yüzde 70′i salya yüzünden zarar etti. Eskiden Bandırma Balık Hali İskelesi’ne onlarca balıkçı teknesi gelip bol miktarda balık bırakırdı, ancak şu anda salya yüzünden iskeleye gelen tekne yok. Eğer salya tehlikesi böyle devam ederse zor durumda olan balıkçı iyice biter”dedi.
Salya tehlikesinin devam etmesi durumunda ilçe sakinlerinin balık yeme zevkinden mahrum kalacaklarının altını çizen Öner, Tarım Bakanlığı’ndan salyanın doğal afet kapsamına almasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.