1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkesir’e Ro-Ro limanı müjdesi!
Balıkesir’e Ro-Ro limanı müjdesi!

Balıkesir’e Ro-Ro limanı müjdesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Düzler Mevkii’ne Ro-Ro limanı yapılacağını açıkladı. Kafaoğlu, ‘’ Buraya yapılacak limanla Erdek’ten Saraylar’a, Tekirdağ’a giden kamyonlar , Ro-Ro’larla buradan gidiş geliş yapabilecekler’’ dedi.

A+A-

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Düzler Mevkii’ne yapılması planlanan Ro-Ro limanı yapılacağını açıkladı. Kafaoğlu, ‘’ Buraya yapılacak limanla Erdek’ten Saraylar’a, Tekirdağ’a giden kamyonlar , Ro-Ro’larla buradan gidiş geliş yapabilecekler’’ dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma ilçesinde düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere ilçeye geldi İftar davetine 5 bin dolayında Bandırmalı katılırken, 18 yemek dağıtım noktasında 230 görevli iftar saatinde vatandaşlara yemek dağıtımında bulundu.

Tatlısu’ya Şehir 2023, Düzler’e Ro-Ro Limanı

Başkan Kafaoğlu Tatlısu Mahallesi’ne yapılması planlanan Akıllı Şehir ve Düzler Mevkii’ne yapılması planlanan Ro-Ro limanı konularında da açıklamalarda bulunarak, "Erdek içinde ciddi bir kamyon trafiği sıkıntısı var. Kamu Özel Sektör ortaklığı ile Düzler Bölgesine bir Ro-Ro Limanı yapılabilmesi için arkadaşlarımız çalışıyor. Böyle bir projemiz var. Buraya yapılacak limanla Erdek’ten Saraylar’a, Tekirdağ’a giden kamyonlar , Ro-Ro’larla buradan gidiş geliş yapabilecekler. Akıllı Şehir ile ilgili de Çevre Şehircilik Bakanlığımız bunu Türkiye genelinde üç kentte uygulayacaktı. Gaziantep, Konya ve Kayseri bu kentlerdi. Bunlara bir de Balıkesir eklendi. Şehir 2023 Projesi adında bir proje bu. Bizim öz kültürümüzle bağlantılı, çok katlı olmayan binalar bunlar. Akıllı, yeşil yeni kentler oluşturmak. Akıllı yollar, akıllı kentler, akıllı kavşaklar. Üniversitelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak bunu. Balıkesir’de iki yer bulduk bunun için Bandırma’da Tatlısu’da 73 dekarlık bir alan. Balıkesir merkez de Gaziosmanpaşa’da bir alan. İkisi üzerinde de Bakanlık inceleme ve çalışma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Maliye Bakanlığı’na yazdı. Buraların rezerv alanı olarak ilan edilmesi hakkında. Şu anda Genel Sekreterimiz Pazartesi günü Maliye Bakanlığı’ndan Milli Emlak’a gidecek yazıyı takip edecek. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bir proje bu. Hedefimiz seçimden önce buraları rezerv alan ilan ettirmek. Baltok kanalıyla yaparız. 25’er bin nüfuslu iki şehir olacak buralar" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5587 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.