1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Balıklar için 100 bin imza
Balıklar için 100 bin imza

Balıklar için 100 bin imza

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace'in yavru balıkların avlamasını engellemek için başlattığı kampanya kısa sürede büyük başarı sağladı.

A+A-

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace'in yavru balıkların avlamasını engellemek için başlattığı kampanya kısa sürede büyük başarı sağladı. Örgütün kampanyayı duyurmak için açtığı 'kacsantim.org' isimli internet sitesindeki bildiriye, üç hafta içinde tam 102 bin kişi imza attı.

Balıkçılara Cetvel
Greenpeace'in bu çalışmasını 24 bin kişi Facebook sayfasından paylaşırken, 3 binden fazla kişi de Twitter sayfasından konuyu desteklediklerini duyurdu. Greanpeace, bu internet sitesinde balık türlerinin üreme dönemlerinde boylarının kaç santimetreye ulaştığını, bu ölçünün altındaki balıkları tüketmeninse balık soyunu tehlikeye sokacağına dikkat çekiyor. Bu amaçla örgüt tarafından hazırlanan 'balık boyları cetveli' internet üzerinden tüketicilerin bilinçlenmesini ve gittikleri balıkçıları da uyarmayı sağlıyor. Dernek üyeleri, balıkçılara bu cetveli dağıtarak ve okullarda özel eğitimler vererek toplumun her kesiminin bu konuda bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyor.

Sabah

Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.