1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bandırma'da limanda yangın
Bandırma'da limanda yangın

Bandırma'da limanda yangın

Bandırma Çelebi Limanı’nda çıkan ve itfaiye ekiplerince yaklaşık bir saatte söndürülen yangın, bir vinçin hasar görmesine neden oldu.

A+A-

Bandırma'daki Çelebi Limanı'nda bir vinçde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Liman görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangını tamamen söndürdü.

Çelebi Bandırma Limanı'nda bir vincin makine odasında  yangın çıktı. Bölgeden dumanlar yükseldiğini fark eden liman görevlileri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekipler yaklaşık bir saatte alevleri söndürerek soğutma çalışması yaptı. Bir vincde hasara yol açan yangının çıkış nedeni için çalışma başlatıldı.

"Vincimiz hasar gördü"

YENİ VİNCİ DEVREYE SOKACAĞIZ

Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, limanda gece yükleme sırasında çıkan vinç yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Ersoy, yangının liman konteyner rıhtımında yanaşık bulunan Med Samsun adlı konteyner gemisine konteyner yüklenmesi sırasında çıktığını belirterek şunları söyledi:

"100 tonluk vincin gece saat 01.30 sıralarında makine dairesi dizel motor elektrik panosunda yangın çıktı. Vincin makine dairesi yandı. Olaya hemen liman personeli, liman römorkörü ve şehir itfaiyesi ile müdahale edilerek, 1-1,5 saat içerisinde yangın tamamen söndürüldü. Olayda can kaybı ile yaralanma olmadı. Yangının kesin çıkış nedeni sigorta eksperleri ve itfaiyenin incelemesi sonucu ortaya çıkacak. Limanın işleyişinde herhangi bir aksaklık söz konusu değil. Yeni aldığımız 100 tonluk liman vincini devreye sokacağız. Vinç üzerinde çalışanlara zarar gelmemesi, can kaybı olmaması sevindirici."

Vira Haber

Bu haber toplam 6078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.