1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barış Manço şarkılarıyla anıldı
Barış Manço şarkılarıyla anıldı

Barış Manço şarkılarıyla anıldı

Şehir Hatları, ölümünün 12. yılında Barış Manço’nun anısına özel bir vapur seferi düzenledi. Barış Manço şarkılarıyla anıldı.

A+A-

Şehir Hatları, ölümünün 12. yılında Barış Manço’nun anısına özel bir vapur seferi düzenledi. Barış Manço şarkılarıyla anıldı.

Ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 12. yıldönümünde kendi adını taşıyan vapurda düzenlenen törenle anıldı. Moda’da başlayıp sanatçının kabristanının bulunduğu Kanlıca’da son bulan özel boğaz seferine çok sayıda ‘Barışsever’ katıldı. Vapurda Grup Düşeş, sanatçının anısına bir konser verdi. Boğaz seferinin ardından sevenleri sanatçının Kanlıca’daki mezarını ziyaret etti.

Türkiye’de “7’den 77”ye herkesin sevgilisi, aradan geçen yıllara rağmen şarkısındaki gibi “Unutulmayan” Barış Manço, ölümünün 12. yılında Şehir Hatları’nın düzenlediği özel bir Boğaz seferi ile anıldı. Şehir Hatları’nın 160. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen anma törenine oğlu Doğukan Hazar Manço, Kurtalan Ekspres’in kurucusu Celal Güven, 7’den 77’ye programının yönetmeni Erkmen Sağlam, Adam Olacak Çocuk Programı’nın ablası Mine Mucur’un yanı sıra pek çok Manço hayranı katıldı. Moda'dan hareket eden Barış Manço vapuru, daha sonra Kadıköy ve Kabataş iskelelerine uğradıktan sonra sanatçının kabristanının bulunduğu Kanlıca'ya ulaştı. Sevenleri Manço'nun Kanlıca'daki mezarını ziyaret etti.

Barış Manço’ nun çok sayıda seveninin ücretsiz olarak katıldığı özel sefer boyunca Barış Manço’nun kuzeni Ömer Yüzbaşıgil, Manço’nun dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi. Yüzbaşıgil ‘Arkadaşım Eşek’ parçasını yarının Adam Olacak Çocuklarıyla birlikte söyledi, mini konsere Manço’nun çoşkulu hayranları eşlik etti. Moda’dan başlayan ve Kanlıca’ da son bulan özel seferin dönüş yolculuğunda Grup Düşeş yine sanatçının en sevilen şarkılarıyla canlı performans gerçekleşti. Tören sırasında duygulu anlar yaşadığı gözlenen Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço yaptığı açıklamada Barış sevenlerin tek yürek olduğunu, bu tür etkinliklerle Barış Manço’yu anmaktan ziyade yaşattıklarını belirtti. Oğul Manço, Barış’ı yaşamanın çok farklı ve çok güzel olduğunu, her yıl yapılan vapur etkinlikleriyle de bu yaşayışın sürdürüldüğünü sözlerine Anma töreni, Barış Manço’nun hayranlarının alındıkları iskelelere bırakılmasıyla noktalandı.

Virahaber

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.