1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DKK'dan yüzer havuz açıklaması
DKK'dan yüzer havuz açıklaması

DKK'dan yüzer havuz açıklaması

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 'yüzer havuz battı' haberleriyle ilgili açıklama yapıldı.

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan askeri tersanedeki yüzer havuzlardan birinde rutin bakım faaliyetleri kapsamındaki çalışma esnasında bükülme meydana geldiğini ve havuzun aşırı miktarda su almaya başlamasının ardından kontrollü bir seviyede emniyete alındığını bildirdi.

Komutanlığın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, bazı basın yayın organlarında yer alan ''askeri tersanede yüzer havuz battı'' haberleri ile ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri tersanede mevcut yüzer havuzlardan birinde rutin bakım faaliyetleri kapsamında yapılan ponton (taşıyıcı yüzer blok) değişimi çalışması için dalış esnasında bükülme meydana gelmiş ve havuz, aşırı miktarda su almaya başlamasını müteakip yapılan müdahale ile su alması önlenerek kontrollü bir seviyede emniyete alınmıştır.

Herhangi bir yaralanma veya can kaybı ile çalışma esnasında havuzda gemi bulunmadığından dolaylı bir gemi hasarı olmamıştır. Kısa süre içinde havuzun faal hale getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.''

Bazı gazete ve internet sitelerinde, önceki gün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Gölcük'teki askeri tersanede, savaş gemisi ve denizaltıların bakım onarımlarının yapıldığı yüzer havuzlardan birinin bakım çalışması sırasında battığı yönünde haberler yayımlanmıştı.

İlgili Haber
Askeri tersanede yüzer havuz battı

KOCAELİ’nin Gölcük İlçesi’nde kurulu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri tersanede, savaş gemisi ve denizaltıların bakım onarımlarının yapıldığı yüzer havuzlardan biri bakım çalışması sırasında battı.

Askeri yetkililerden açıklama yapılmamakla birlikte, dünyanın en modern denizaltı ve firkateyn modeli savaş gemilerinin de inşa edilebildiği Gölcük Tersanesi’nde, Deniz Kuvvetleri’nin savaş gemileri ile denizaltıların geniş kapsamlı bakım ve onarımlarının yapıldığı yüzer havuzlardan biri, bakım sırasında aniden batmaya başladı. Olay anında havuzun eskiyen parçalarının değiştirilmekte olduğu öğrenildi. Üzerinde herhangi bir gemi ve denizaltının bulunmadığı havuz, çalışanların tüm çabalarına rağmen yavaş yavaş batarak sulara gömüldü.

Oldukça eski olduğu belirtilen havuzun batışı sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Gölcük Tersanesi’ndeki bu havuzlar, bakıma alınacak gemi yanaştığında denizaltı gibi alt ve yanlarındaki tanklara su alarak batıyor, daha sonra bu sular boşaltılarak dev gemi ile birlikte su yüzüne çıkarak gemi veya denizaltının geniş kapsamlı bakımı yapılıyor.

AA

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.