1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Başbakan Yıldırım: Savunma Sanayine Son 14 Yılda Çok Büyük Yatırım
Başbakan Yıldırım: Savunma Sanayine Son 14 Yılda Çok Büyük Yatırım

Başbakan Yıldırım: Savunma Sanayine Son 14 Yılda Çok Büyük Yatırım

Başbakan Yıldırım, Selah Tersanesi'nde gerçekleşen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Selah Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi töreninde yaptığı konuşmada, savunma sanayine son 14 yılda çok büyük yatırım yaptıklarını vurguladı.

Türkiye'nin savunma sanayini, yaklaşık olarak 35 milyar dolarlık bir yatırımla bugün sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayan değil dost ve müttefiklerin savunma ihtiyaçlarına da cevap verecek bir yetkinliğe ulaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, "Bununla yetinecek değiliz. 70'li yılların başında Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında ambargo karşısında yaşadığımız sıkıntıları unutmadık. Derler ya 'Kötü mal sahibi kiracıyı ev sahibi yapar', o bize ders oldu ve biz savunma sanayimize 80'li yıllardan itibaren yatırım yapmaya başladık. Geldiğimiz noktada hamdolsun hem yerlileşme hem millileşme konusunda çok büyük mesafe kat ettik. Yapacağımız işler yaptıklarımızdan daha fazla." diye konuştu.

Kaynak: AA

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.