1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Başbakan'ın ilgisi sevindirdi
Başbakan'ın ilgisi sevindirdi

Başbakan'ın ilgisi sevindirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sayın Başbakan'ın körfez konusundaki hassasiyeti bizi çok sevindirdi.

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sayın Başbakan'ın körfez konusundaki hassasiyeti bizi çok sevindirdi.

Başbakan Erdoğan'ın İzmir Körfezi'yle ilgili açıklamalarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sayın Başbakan'ın körfez konusundaki hassasiyeti bizi çok sevindirdi. Bu açıklamadan, alüvyonlarla her yıl biraz daha sığlaşan körfezin dere ağızlarında ve belli bölümlerindeki derinleştirme çalışmalarıyla kuzey aksında açılacak sirkülasyon kanalı konusunda hükümetimizin her türlü desteği vereceğini anlıyoruz. Buna rağmen Sayın Başbakan'ın açıklamasına, küçük ama önemli bir ilavede bulunmak istiyorum: İzmir Körfezi'nde koku problemi ve kirlilik akışı önlendi." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, daha önceki belediye başkanları zamanında başlayan ve uzun yıllar devam eden Büyük Kanal Projesi'nden sonra şimdi de Büyük Körfez Projesi'ne yoğunlaştığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Körfezin sürekli olarak rehabilite edilmesi esasına dayalı çalışmalarımızda önemli mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Limanın geliştirilmesi, kapasitesinin artırılması ve liman yolunun derinleştirilmesi, İzmir ekonomisi için çok önemlidir.

Ayrıca alüvyonlarla her yıl biraz daha sığlaşan İzmir Körfezi'nin dere ağızlarında ve belli bölümlerindeki derinleştirme çalışmaları ve kuzey aksında açılacak sirkülasyon kanalı, suyun kalitesini arttıracak ve canlılık getirecektir. Bunun doğal bir sonucu da körfezde denize girilebilmesidir ki nihai hedefimiz budur. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı, DLH ve TCDD ile başlattığımız çalışmalar var. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'yle projenin bilimsel altlığını oluşturacak çalışmalar da yürütüyoruz. Bu işbirliği, İzmir'in en önemli çevre projesinin gerçekleştirilmesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Başbakan'ın bu projeye sahip çıkması, Aliağa-Menderes projesinde yaptığımız işbirliğinin körfezde de devam edeceğinin altını çizmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Başbakan'a teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Haberler

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.