1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Karavanmar yüzde yüz büyüyecek
Karavanmar yüzde yüz büyüyecek

Karavanmar yüzde yüz büyüyecek

Yunan menşeili kruvaziyer şirketi Louis Hellenic Cruise Majesty’nin en büyük gemisi Louis Majesty, Türkiye’den turlarına başlıyor.

A+A-

Yunan menşeili kruvaziyer şirketi Louis Hellenic Cruise Majesty’nin en büyük gemisi Louis Majesty, Türkiye’den turlarına başlıyor. 1 Nisan’dan itibaren Kuşadası kalkışlı turlar yapacak olan gemi, her salı ve cumartesi günü Yunan adalarına 3-5 gün arasında değişen seferler düzenleyecek. Şirketin Türkiye’deki ortağı Karavanmar Turizm’in hedefi bu yıl, 7 bin 500 kruvaziyer turistine ulaşarak yüzde 100′ün üzerinde büyümek.

Karavanmar Turizm, İstanbul Karaköy Limanı’na bu sabah yanaşan Louis Majesty’yi Türk pazarına tanıtmak amacıyla, gazetecilere ve acentecilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gazetecilere gemiyi gezdiren Karavanmar’ın Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Yazıcı, geminin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler verdi. Yazıcı, 11 katlı geminin kontenjanının bin 917 kişi olduğunu, 732 suit bulunduğunu söyledi. Tam pansiyon hizmet veren gemide birbirinden farklı içeriklerle 3 restoran, 6 asansör olduğunu belirten Ahmet Yazıcı, SPA, spor salonu, oyun salonu, havuzlar, barlar, çocuk kulübü gibi bölümleri anlattı.

Yazıcı, Kuşadası’ndan sezon boyunca Yunan Adaları seferleri yapacak olan bu yeni geminin Kuşadası’ndan 1 Nisan- 5 Kasım tarihleri arasında 3-4 gecelik programlar sunacağını kaydetti.
Tanıtım gezisinin ardından Karavanmar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Gionluigi Baltazzi ve Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Yazıcı, Louis Hellenic Cruise Majesty’nin Ticari Müdürü Pitagoras Nagos’la birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mısır turları Yunan adalarına kaydı
Nisan ayında bin 500 yolcuyu Yunan adalarına götüreceklerini açıklayan Gianluigi Baltazzi, Mısır ve Tunus’taki olaylar nedeniyle İskenderiye ve İsrail’e yapacakları seferleri Yunan Adalarına çevirdiklerini kaydetti. Baltazzi, “Bizim hedefimiz arzı artırmak ve Türk pazarı için daha çok kapasite verebilmek. Daha agresif fiyatlarla vermeye çalışıyoruz. Nisan ayında Kuşadası çıkışlı Adalar turunda nisan promosyon kalkışları bin kişiyi aşmıştır. Nisan ayı Kuşadası çıkışlarımızda bin 500 Türk yolcusu görebileceğiz. Bizim amacımız arzı artırmak.” dedi. Baltazzi, acentecilere kruvaziyer turizminin yükselmesi için yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, bu pazarı hep birlikte daha çok büyütmek istediklerini vurguladı.

Hedef 7 bin 500 kişi
Türkiye kruvaziyer pazarının bu yıl 55 bin kişiye ulaşacağının tahmin edildiğini hatırlatan Ahmet Yazıcı ise, Karavanmar olarak 2011 yılındaki hedeflerinin 7 bin 500 kişiye ulaşmak olduğunu kaydetti. Yazıcı, “Geçen yıl Karavarmar, gelen talebi karşılayamamış 2 bin 300 kişide kalmıştı. Bu yıl ise hedefimiz yeni gemilerimizle birlikte kapasite arttırdık ve hedefimizi 7 bin 500 kişiye çıkardık. Yani yüzde 100′ün üzerinde büyeyeceğiz” diye konuştu.

Turizm öğrencilerini gemilerle tanıştırmak için bir proje başlattıklarını kaydeden Yazıcı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açılan ‘Kruvaziyer Turizmi’ bölümü öğrencilerine ile uygulamalı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Türk pazarını seviyoruz
Louis Hellenic Cruise Majesty’nin sahip olduğu gemi sayısının 9 olduğunu belirten şirketin Ticari Müdürü Pitagoras Nagos da, güzel bir sezon geçirmeyi diledi. Satışların mayıs-ağustos dönemlerine sıkıştırılmamasını, tüm yıla yayılmasını istediklerini söyleyen Nagos, Türk pazarına sunabilecek yeterli sayıda kapasitelerinin olduğunu ifade etti. 14 binlik yatağı erken rezervasyon için bloke ettiklerini belirten Nagos, Türkler ve Yunanlıların ‘son dakikacı’ olduğuna dikkat çekerek, “Türk pazarı gerçekten çok iyi büyüyen bir pazar. Birbirimize benzeyen iki ülkeyiz. Tatillerimize hep son dakika karar veriyoruz. Biz bunu kırmak için çok iyi fırsatlar sunuyoruz. Hem promosyonlarla hem de fiyatlarla tatilcileri çekmeye çalışıyoruz. 9 gemimizle Ege’de çok özel turlar düzenliyoruz.” dedi.

Türkiye’ye 100 bin yolcu
Louis Majesty’nin yeni bir gemi olduğunu vurgulayan Nagos, daha önce Kuşadası’’na haftada iki kez sefer yapan Aqua Marine ve Aegean’ın yerini aldığını kaydetti. 3-4 günlük Yunan adaları turunda Türkiye durağının Kuşadası olduğunu belirten Nagos, 7 günlük seferleri ise Louis Cristal ile İstanbul ve Kuşadası limanlarında yapacaklarını söyledi.

Pitagoras Nagos, 2011′de 100 bin yolcuyu Türkiye’ye getireceklerini de açıkladı.

1.20110401131121.jpg

Özlem Kapar - Turizmhabercisi

 

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.