1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Baskı Resim Sergisi 22 Aralık'ta Başlıyor
Baskı Resim Sergisi 22 Aralık'ta Başlıyor

Baskı Resim Sergisi 22 Aralık'ta Başlıyor

Ünlü ressamların ve ustaların elinden çıkma baskı resimler Meke Sanat Galerisi’nde izleyicilerle buluşuyor.

A+A-

Ünlü ressamların ve ustaların elinden çıkma baskı resimler Meke Sanat Galerisi’nde izleyicilerle buluşuyor.

Çağdaş Türk resim sanatının önemli dallarından olan Özgün Baskı Resim sanatının en iyi örneklerinden bir seçkinin sergileneceği “Baskı Resim Sergisi“ 22 Aralık 2010 - 17 Ocak 2011 tarihleri arasında MEKE SANAT Galerisi’nde olacak.

2010 yılının son sergisi olan “Baskı Resim Sergisi“ ile MEKE SANAT, sanat tarihimizin en önemli isimleri arasında sayılan birçok sanatçının özgün baskı resim çalışmalarına ev sahipliği yapıyor:

Zühtü Müridoğlu: Merhum heykel sanatçımızın daha önce hiçbir yerde görülmemiş, kendi sanatından izler taşıyan baskı resim çalışmaları bu sergide ilk kez sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Devrim Erbil: Türk resminde İstanbul resimleri ve özgün tarzıyla haklı bir yeri olan değerli sanatçının çok sayıda baskı resmi sergide yer alıyor.

M.Sadık Altınok: Baskı, gravür ve mozaik deyince akla ilk gelen isimlerden olan ve bu alanda bir neviyol gösterici olan sanatçı baskı resimleriyle sergide yer alıyor.

Mustafa Karyağdı: Serigrafi baskı teknikleri ve pentürü (peinture) karıştırarak gerçekleştirdiği işleriyle tanınan sanatçı farklı tarzdaki baskı resimleriyle sergide yer alıyor.

Çiğdem Erbil: İçinde insan bedenlerinin yer almadığı giysi formları ve nesneleri görünen halleriyle değil üçüncü boyutlarıyla yansıtmasıyla tanınan sanatçı, tarzını yansıtan baskı resimleriyle sergide yer alıyor.



“Baskı Resim Sergisi“ 22 Aralık 2010 - 17 Ocak 2011 tarihleri arasında Meke Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Virahaber

Bu haber toplam 3372 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.