1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Türk- Japon Deniz Forumu' Başladı
'Türk- Japon Deniz Forumu' Başladı

'Türk- Japon Deniz Forumu' Başladı

Japonya'da geçen yıl ilki düzenlenen ‘Türk Japon Deniz Forumu’ bu yıl İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle başladı.

A+A-

İki gün sürecek sempozyumda deniz kültürünün önemi, sorunları ve çözümleri tartışılacak. Aynı zamanda Türk ve Japon öğrenciler kendi kültürlerini anlatacaklar. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türk Japon Deniz Forumu Koordinatörü Ayaka Amaha Öztürk,sempozyumun amacını şöyle anlattı: “İstanbul Üniversitesi (İÜ),İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ), Muğla Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi ve Tokyo Üniversitesi ortaklaşa bu forumu düzenliyoruz. Japonya’dan da 8’i öğretim görevlisi 10 öğrenci ağırlıyoruz. Amacımız Türkiye ve Japonya arasındaki ortak çalışmaları ve araştırmaları artırmak. 100 seneden fazla bir ortak tarihimiz var ve bu tarihle birlikte denizcilikte de ortak çalışmaları büyütmek istiyoruz.”

Ortak Sorunlar Tartışılacak
Akademik konularda işbirliği yapıldığının altını çizen Öztürk, “Ticari ilişkilerden öte denizcilik anlamında gelişim ve eğitim bizim için önemli. Sempozyumda çok renkli çok çeşitli konuşmalar var. Ama en önemlisi ‘Aqua Culture’. Deniz kültürü, balık yetiştiriciliği konularında Japonya’nın da kendi sorunları var. Balıkçıların karşılaştığı sorunlar, balık hastalıklarının engellenmesi, deniz canlıların sağlığı gibi konular tartışılacak” diye konuştu.

virahaber

Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.