1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Ben Lecomte, fırtına yüzünden havlu attı
Ben Lecomte, fırtına yüzünden havlu attı

Ben Lecomte, fırtına yüzünden havlu attı

Pasifik Okyanusu’nu yüzerek geçen ilk kişi olmak için iki ay önce Japonya’nın sahil kenti Choshi’den yola çıkan Fransız Ben Lecomte, fırtına yüzünden havlu attı.

A+A-

Tam 8 bin km kulaç atarak ABD’nin San Francisco kentine ulaşmayı hedefleyen Lecomte, 800 km yüzdükten sonra kötü hava koşulları nedeniyle yarıştan vazgeçti.

Fransız yüzücü Ben Lecomte, Büyük Okyanus'u yüzerek geçen ilk insan olma amacıyla 4 Haziran’da Japonya'dan yüzmeye başlamıştı.

51 yaşındaki Lecomte, günde sekiz saat yüzerek altı aydan uzun bir süre içinde ABD'nin batı kıyısına ulaşmayı hedefliyordu.

Lecomte rekor denemesiyle iklim değişikliği konusundaki farkındalığı arttırmayı amaçlıyordu ve 9 bin kilometrelik güzergah boyunca kendisine bir biliminsanları ekibi de eşlik ediyordu.

ABD'de yaşayan Lecomte her gün açık denizde saatlerce yüzerek rekor denemesine hazırlanmış ve  bazı psikolojik çalışmalarda da bulunmuştu.

'Bir daha asla' demişti

Lecomte 1998'de Atlantik Okyanusu'nu 73 günde 6,400 kilometre boyunca yüzerek bunu başaran ilk insan olmuştu. Lecomte'un Fransa kıyılarına ulaştığındaki ilk sözleri "Bir daha asla" olmuştu ama kısa süre sonra yeni bir rekor denemesinin hazırlıklarını yapmaya başlamıştı.

Lecomte "Fikrimi değiştirmem uzun sürmedi. Üç ya da dört ay sonra bir sonraki maceramı düşünmeye başlamıştım" açıklamasını yapmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 10407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.