1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beyşehir Liman Başkanlığı istiyor
Beyşehir Liman Başkanlığı istiyor

Beyşehir Liman Başkanlığı istiyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir'de Liman Başkanlığı kurulması için resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

A+A-

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir'de Liman Başkanlığı kurulması için resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Taşcı, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nün yanı sıra, Eğirdir, Akşehir ve Eber göllerini de içerisine kapsayacak şekilde Beyşehir'de bir liman başkanlığı kurulması için Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını bildirdi. Taşcı, Bölge Müdürlüğü'nün ise bu talebi uygun bir görüşle Denizcilik Müsteşarlığı'na bildirdiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Geçmişte görev yapan belediye başkanlarımız tarafından da bu yönde bazı çalışmalar olmuş. Ama Beyşehir Gölü suyunun değişken bir yapıda olmasından dolayı buna girişmemişler. Ben, dönemimde bu konuda görüş alışverişinde bulunmak üzere Bölge Müdürlüğü yetkililerini de Beyşehir'e davet ettim. Burada tekrar bir çalışma yaptık. Ama, daha önceki gerekçeler tekrar gündeme geldi. Sabit liman konusunda Beyşehir Gölü kıyısında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayını almak zor gibi görünüyor. Taş yapı konusunda biraz sıkıntı var ama öyle tahmin ediyorum ki, son geldiğimiz nokta bu konuda; uçları çelik dubalarla yere sabitlenmiş yüzer bir liman yapmak. Bunu gerçekleştirebildiğimiz takdirde özellikle Konya bölgesinden Beyşehir Gölü sahiline tekne bağlamak isteyen belki yüzlerce hemşehrimiz olabilir. Beyşehir turizmine, yat turizmine bu çalışma büyük katkı sağlayabilir. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.”

Taşcı, Denizcilik Müsteşarlığı'nın Beyşehir'e tahsis ettiği 32 yolcu kapasiteli lüks teknenin de Mayıs ayı içerisinde ilçeye gelmesini beklediklerini belirterek, “Ben teknenin fotoğraflarını gördüm. Güzel bir gezinti gezisi. Bundan sonra Beyşehir'e gelecek üst düzey misafirlerimizi rahatlıkla gezdirebileceğimiz ve özellikle Kubadabad Sarayı ile adalara götürüp getirebileceğimiz hızlı yol alan bir tekne bu. Bu tekneyi halkımızın istifadesine de sunmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
 

Haber3

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.