1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beyşehir'de ekili alanlar sular altında
Beyşehir'de ekili alanlar sular altında

Beyşehir'de ekili alanlar sular altında

Konya'nın Beyşehir ilçesinde eriyen karlar ve yağışlarla birlikte Sarıöz Çayı'nın taşması sonucu ekili alanlar sular altında kaldı.Konya'nın Beyşehir ilçesinde eriyen karlar ve yağışlarla birlikte Sarıöz Çayı'nın taşması sonucu ekili alanlar sular altında

A+A-

Beyşehir'e bağlı Bayındır, İsaköy, Göçü ve Eylikler köylerinde yaşayan çiftçilerin yaşanan taşkın sonucu buğday ve arpa ekili alanlarının sular altında kaldığı bildirildi. Sular altında kalan ekili alanlar Beyşehir Konya Karayolu'ndan da gözlenebilirken, İsaköy'ün ilçe merkezine ulaşımını sağlayan asfalt yolun bir bölümü de sular altında kaldı.

Köylüler, yolun tamamının sular altında kalıp kapanmasından endişe ediyor. İsaköy sakinlerinden Ramazan Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağan rahmet ve dağlardan eriyen kar suları nedeniyle sularını Beyşehir Gölü'ne boşaltan Sarıöz Çayı'nın taşması sonucu İsaköy de dahil bölgede bazı köylerin ekili alanlarının sular altında kaldığını söyledi. Koçak, taşkın nedeniyle ilçe merkezine ulaşımı sağlayan köy yolunun kapanması halinde başka bir alternatif yolun bulunmadığını, ancak arazi yolu kullanılarak Beyşehir'e gidilebileceğini belirterek, "Kanal sularının taşması nedeniyle kenarındaki kavaklar da yan yattı. 10-15 yıldır bölgemizde böyle bir durum yaşanmıyordu" dedi.

Bayındır köyü sakinlerinden Ahmet Aşçı ise, taşan suların bir kısmının geniş arazilere yayıldığını, diğer bölümünün ise Beyşehir Gölü'ne boşaldığını belirterek, "Hububat sahası sular altında, pancar sahaları da böyle giderse ekilemez herhalde" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Beyşehir'de ekili alanların sular altında kalması üzerine bölgede Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ile birlikte incelemede bulunan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili görüşme yapmak üzere Konya DSİ Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ettiklerini söyledi. Yetkilileri yaşanan durum ile ilgili olarak bilgilendireceklerini ve alınacak tedbirleri görüşeceklerini söyleyen Başıbüyük, "Konya'ya gelirken baktık, Sarıöz deresinde bazı sıkıntılı durumlar oluşmuş, bunları anlatacağız. Bu, bildiğiniz gibi DSİ'nin konusu, onlar nasıl bir tedbir alabilirse alacak. Ne kadar ekili alan sular altında bu konuda şu ana kadar bize intikal eden bir bilgi de, şikayet de yok. Yerleşim birimini tehdit söz konusu değil. Beyşehir'de Soğla bölgesinde kıyı kenar çizgisine ahır yapmış vatandaşlarımız var. Bunların dışında yerleşimi tehdit edecek bir durum söz konusu değil" dedi.

Başıbüyük, su seviyesi son günlerde eriyen kar ve yağışların ardından aşırı şekilde yükselen ve bölgede önümüzdeki dönemde taşkın endişesi oluşturabileceği düşünülen Beyşehir Gölü ile ilgili konuları da DSİ yetkilileri ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.
 

haber50.com 

Bu haber toplam 984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.