1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beyşehir'de en fazla balık tutan avcıya altın
Beyşehir'de en fazla balık tutan avcıya altın

Beyşehir'de en fazla balık tutan avcıya altın

Beyşehir Gölü'nde yeni avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte en fazla balık avlayan avcının çeyrek altınla ödüllendirileceği bildirildi.

A+A-

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölünden en fazla balığı avlayan avcı altınla ödüllendirilecek.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nde yeni av sezonunun başlamasının ardından avcılar için ödüllü bir kampanya düzenlendi. Beyşehir Eşrefoğlu Köprüsü yanında balık ticaretiyle uğraşan bir firma, Beyşehir Gölü'nde avlanan balıkçılara özel bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında 15 günlük süre içerisinde gölde ağlarıyla en fazla balığı avlayıp kendilerine teslim etmenin yeterli olduğunu belirten firma sahibi Mehmet Dedeoğlu, "Kampanya tüm balıkçılara açık. 15 günlük kampanya dönemi sonunda bize en fazla balığı getirdiğini belirlediğimiz avcıyı çeyrek altınla ödüllendireceğiz" dedi.

Avcılar arasında tatlı bir rekabet oluşturmak ve daha fazla teşvik amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini aktaran Dedeoğlu, avlanma döneminin başlamasının ardından bu sezon geçen yıllara göre gölden daha iyi balık çıktığını, geçtiğimiz yıllarda neslini korumak ve daha fazla gelişimini sağlamak amacıyla avlanmayan levreğin bu yıl avının başlamasıyla daha çok ağlara vurduğunu da kaydetti. Dedeoğlu, "3-4 senedir levrek avcılığı yapmıyorduk. Onun meyvesini almaya başladık. Avlanırken boy limitlerine uyuluyor. Bu da sektörümüz açısından olumlu bir gelişme" diye konuştu.

Dedeoğlu, tatlı su balığı fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu, 1 kiloluk bir sazanın kilosu 6 lira, daha ağır gramaja sahip olanlarının ise 8 liradan satıldığını dile getirerek, "Levrek ise kilosu 10 liradan satılıyor. Beyşehir Gölü balığına sadece Beyşehir ve Konya'dan değil, çevre illerden özellikle turistik otellerden de talep geliyor. Beyşehir'den bu illerimize de tatlı su balığı gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.