1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ertuğrul Erdoğan, 51 yaşında mezun oldu
Ertuğrul Erdoğan, 51 yaşında mezun oldu

Ertuğrul Erdoğan, 51 yaşında mezun oldu

Ertuğrul Erdoğan, 12 Eylül sonrasında ayrıldığı ve 2008 yılında çıkarılan afla döndüğü üniversiteden 51 yaşında mezun oldu.

A+A-

Kore’de Savaşanlar Kıbrıs ve Güneydoğu Kahramanları Derneği (KORSAVAŞ) Genel Başkanı Ertuğrul Erdoğan, 12 Eylül sonrasında ayrıldığı ve 2008 yılında çıkarılan afla döndüğü İstanbul üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden, 51 yaşında mezun oldu.

Bölümünü 3’üncü olarak bitiren Erdoğan, 29 yıl önce üniversiteden ayrıldığını ve İstanbul Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“1981 yılında Deniz Harp Okuluna girdim. Fakat 1984 yılında ayrılmak zorunda kaldım. Maalesef o zamanki yasalara göre okuma iznim yoktu. 2008 yılında çıkan af yasası sayesinde, 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne başladım. Üniversitede devam mecburiyeti olduğu için, Ankara’dan dört sene her hafta gelip giderek okumak zorunda kaldım. Dört senenin sonunda bölüm üçüncüsü olarak mezun oldum. Yaşım 51. Bu yaşıma kadar okuyamamak bir eksiklikti. Bu eksikliği tamamlamış olmaktan çok mutluyum.”

Üniversite yıllarında kendisinden yaşça küçük öğrencilerle okurken çok güzel vakit geçirdiğini de dile getiren Erdoğan, “Üniversitedeki gençler, sınıfta benim gibi büyük bir kişi olmasından çok memnun oldular. En azından daha önceki denizcilik bilgilerimden çok istifa ettiler. Ben de bildiğim şeyleri onlara anlatmaya ve öğretmeye çalıştım. Derslerin bazılarında onlar bana yardımcı oldular, bazılarında ben onlara yardımcı oldum. Fakat derslerde hocalardan hiç iltimas görmedim. Hiç bir hocam bir puan fazla vermedi. Çok güzel 4 sene geçirdiğimi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da belki öğretim üyesi olarak belki de bu sektörde bir yerde çalışmayı düşünüyorum” diye konuştu.

“Yaşın kaç olursa olsun okumalısın”

12 Eylül döneminde üniversiteyi yarım bırakan kişilere de bir mesajı olduğunu ifade eden Erdoğan, darbe döneminde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“O dönemde çok farklı şeyler yaşadık. O zaman lise yıllarındaydım. 12 Eylül’de çok büyük sıkıntılar yaşadık ve çok büyük yanlışlıklar oldu. Ben kendi açımdan söyleyeyim, çok mağdur oldum. Aynı zamanda eğitim öğretim ve akademik kadrolar konusunda çok büyük hatalar yapıldı. dönemde çok öğrenci ve öğretim üyesi eğitim camiasından uzak kaldı. 2008 yılında çıkan kanunla, ilk defa askeri okullar ve polis akademisine af çıkarıldı. Ben de bu af sayesinde okuyabildim. Bu affı çıkaranlara çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu yaşta diploma sahibi olabildim. Af yasası çıktığında da hiç ciddiye almadım. Çünkü bu yaştan sonra üniversite okumanın zor olacağını düşünüyordum. Fakat aile büyüğümüzle görüştüğümde, ‘Bu bir iadeyi itibardır. Bunu mutlaka değerlendir. Yaşın kaç olursa olsun okumalısın’ dediler. Ben de sadece bu iadeyi itibar kelimesinden yola çıkarak, üniversiteye tekrar başlamak istedim. Çok gayret ettim. Sürekli hastalanmama rağmen, Ankara’dan İstanbul’a gelmek çok yoruyordu, bazen günübirlik gidip gelmek zorunda kalıyordum. Buna rağmen başardığım için çok mutluyum. Bu yaşta mühendislik okumak çok zormuş, onu da anladım.”

Evli ve iki çocuk sahibi olan Erdoğan, eşinin ve çocuklarının da kendisine eğitim hayatında çok destek olduğunu belirterek, “Eşim benim velim oldu bu yaşta. Annemle birlikte beni onlar okuttu. Kızlarım da bazen derslerime yardım etti. Çok güzel bir anı oldu, bu yaşta diploma almak çok değişik bir duygu” dedi. Babasının emekli astsubay olduğunu ifade eden Erdoğan, babasının görevi dolayısıyla gazilere sahip çıkabilecek birilerinin olması gerektiğini düşündüğü için, KORSAVAŞ’ın 5 yıldır genel başkanlığını yürüttüğünü söyledi.

KORSAVAŞ Genel Başkanı Erdoğan diplomasını İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güler Alkan’ın elinden aldı. Törende Erdoğan’ın kızı Aleyna, annesi Ayşe ve eşi Leyla Erdoğan hazır bulundu.

ertugrul_erdogan-(2).jpg

ertugrul_erdogan-(1).jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.