1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bodrum Kara Ada'da eski gelenekleri yaşatıyorlar
Bodrum Kara Ada'da eski gelenekleri yaşatıyorlar

Bodrum Kara Ada'da eski gelenekleri yaşatıyorlar

Bodrum'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Kara Ada Etkinlikleri'nde eski gelenekler canlandırıldı.

A+A-

Bodrum Belediyesi ile Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Kara Ada Bodrum Etkinlikleri kapsamında Paşatarlası'ndaki Halikarnas İskelesi'nden kalkan çok sayıda tekneyle Bodrum açıklarındaki Kara Ada'ya taşınan vatandaşlar, güneşli havada aileleri ile keyifli vakit geçirdi. 

Etkinlikler kapsamında yöresel müzik grupları, yöresel halk oyunu ekipleri, ödüllü düğün oyunları, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları sergilendi, yaşlılarla Bodrum sohbetleri yapıldı ve yaklaşık 5 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıldır Bodrum'un geleneklerini yaşatmak için çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikleri gelecek kuşaklara taşımayı amaçladıklarını dile getiren Melengeç, "100 kişiyle başlayan etkinliklerimize şimdi yüzlerce kişi katılıyor. Güneşli havada vatandaşlarımız çocuklarıyla keyifli vakit geçiriyor. Etkinliklerimizi uluslararası hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kara Ada'nın özellikle 1960 yıllarında Bodrum'un önemli mesire yerleri arasında bulunduğunu anlatan Melengeç, şöyle konuştu:

"Burada şifalı su da bulunuyor ve vatandaşlarımız bundan faydalanıyor. İsteyenler bugün bu suya da girme şansını elde etti. Burada Bodrum'un eski kültürünü yaşatıyoruz. Bodrum'a ait eski çocuk oyunları, gelenek ve göreneklerini içine alan bir etkinlik yaşıyoruz. Gugu, ceviz vurmaca, çelik çomak, çıngırdak gibi oyunlar sergileyeceğiz. Bu tür etkinliklerle kültür turizmine katkı sağlamaya çalışıyoruz."

Bodrum'a ait yöresel yemekleri de hazırladıklarını ifade eden Melengeç, "Köylü kadınlarımızın yaptığı el emeği yiyecekleri sunacağız. Bodrum'un kültür turizmini, kendi gelenekleri ile çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Bu etkinliklerimize Kara Ada'ya tekne ile gelen bazı turistler de ilgi gösterdi" diye konuştu.

Öte yandan yaklaşık 5 kilometrelik Kara Ada Kalesi doğa yürüyüşü, Muğla 911 Arama ve Kurtarma ekiplerinin önderliğinde gerçekleştirildi.

Parkurda rahatsızlanan, ayağı burkulan ve düşerek yaralanan bazı katılımcılara ekiplerce olay yerinde müdahale edildi. 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.