1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bodrum tekneleri Meclis'te
Bodrum tekneleri Meclis'te

Bodrum tekneleri Meclis'te

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla açılan 'Model Tekne' sergisinde, Bodrum'daki müzeden giden modeller ilgi çekti

A+A-

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla açılan 'Model Tekne' sergisinde, Bodrum'daki müzeden giden modeller ilgi çekti

Bodrum Ticaret Odası tarafından, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla TBMM'de, 'Model Tekne' sergisi düzenlendi. Bodrum'daki Tekne Model Müzesi'nin envanterindeki 28 model teknenin yer aldığı sergi, TBMM Şeref Holü'nde, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil tarafından açıldı.

Nevzat Pakdil, açılışta yaptığı konuşmada, model teknelerin tamamının gerçek yaşamda kullanıldığını söyledi. Teknelerin hepsinin bir hikayesi olduğunu belirten Pakdil, Bodrum'un ülkenin önemli turizm merkezlerinden biri sayıldığını ifade etti. Serginin, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmesinin memnuniyet verici olduğunu da vurgulayan Pakdil, Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Pakdil, konuşmasının ardından bazı milletvekilleriyle birlikte kurdele keserek, sergiyi ziyarete açtı. Sergiyi gezerek, yetkililerden model tekneler hakkında bilgi alan Nevzat Pakdil, açılış dolayısıyla düzenlenen kokteyle de katıldı.

Sergiyi gezenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yer aldı.

Sergide, Tekne Model Müzesi'nin envanterindeki 28 model tekne yer alıyor. Teknelerin bulunduğu stantlarda sahipleri, yapım yılları gibi bilgilerin yer aldığı notlar da bulunuyor.

Yeni Asır

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.