1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Erdöl, tersane için neler söyledi?
Erdöl, tersane için neler söyledi?

Erdöl, tersane için neler söyledi?

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sürmene Tersanesi’nin faaliyete geçmesi sonrası yoğun elektrik sarfiyatı olacağından bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya da başladıklarını söyledi.

A+A-

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl Sürmene açıklarında petrol arandığına dikkat çekerek, "Sürmene açıklarında petrol çıkarsa platformların, gemilerin bakımı ve onarımı bile tersaneye büyük bir ihtiyaç ve potansiyel doğuracaktır" dedi.

Sürmene Tersanesi’nin faaliyete geçmesi sonrası yoğun elektrik sarfiyatı olacağından bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya da başladıklarını söyledi. Erdöl, "İlgili arkadaşları uyardık. Aksama olmaması için resmi olarak ne kadar elektrik sarfiyatı olacağı hesaplanıyor. Buna göre orada bir trafonun yapılması gündeme gelecek. Sonuçta elektrik sorunu bir şekilde çözülecek. Burada asıl önemli olan tersanenin gemi siparişi almasıdır. Diğer bütün sorunlar halledilir" ifadelerine yer verdi.

Sürmene açıklarında petrol arandığına dikkat çeken Erdöl, "Dünyadaki gemicilik sanayisi istenilen seviyede değil. Ondan kaynaklanan bir sorun var, fazla bir hareketlilik yok. Ancak Sürmene açıklarında petrol çıkarsa platformların, gemilerin bakımı ve onarımı bile tersaneye büyük bir ihtiyaç ve potansiyel doğuracaktır. Şu anda mendirek uzunluğu 350 metre olan bir rıhtım var. Derinliği ise 16 metre. Büyük gemiler ve tankerler rahatlıkla girebilir. Dolayısıyla tanker trafiğine de hazırız. Yeter ki petrol bulunsun. Bu bizim için çok büyük bir fırsat olur" şeklinde konuştu.

Günebakış

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.