1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bodrum'da 2 botta 95 mülteci yakalandı
Bodrum'da 2 botta 95 mülteci yakalandı

Bodrum'da 2 botta 95 mülteci yakalandı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan Pakistan ve Afganistan uyruklu 95 mülteci, iki ayrı lastik bot içinde Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

A+A-

Bodrum'un Akyarlar Mahallesi yakınlarından bindikleri sekizer metrelik iki lastik bot ile Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Pakistan ve Afganistan uyruklu 95 mülteci, bugün saat 04.00'te, Aspat Kalesi açıklarında, uluslararası sularda devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Bodrum Limanı'na konuşlu 101 Nolu Sahil Güvenlik Botu'na alınan mülteciler, kıyıya getirildi. Bodrum Kalesi bitişiğindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ifadeleri alınmaya başlanan mültecilerin bazılarının İstanbul'dan bir kamyonla bir hafta önce Bodrum'a geldikleri öğrenildi. Mültecilere botları temin eden organizatörlerin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

57 mülteci İstanköy'e geçti

Öte yandan; İstanköy'de yayın yapan 'www.kosnews.gr' haber sitesi ise bu sabaha karşı 57 mültecinin lastik bot ile adaya geldiğini ve gözaltına alındıklarını belirtti. İstanköy Adası'nın güney batı ucunda ise karaya oturmuş 'Hollanda Loretta' isimli bir sailing yatın terk edilmiş halde bulunduğu belirtildi.

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.