1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Bodrum'da denizden 3 ton çöp çıktı
Bodrum'da denizden 3 ton çöp çıktı

Bodrum'da denizden 3 ton çöp çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi’ne eğitim dalışı için gelen Boğaziçi Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü’nden (BÜSAS) öğrencileri, denizden 3 ton çöp topladı. Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Belediyesi temizlik ekipleri de çalışmalara destek verdi.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü’nden 80 kişilik bir grup, geçen hafta Bodrum’a eğitim dalışına geldi. Öğrenciler, dalış sırasında deniz dibindeki kirliliği görünce şaşırıp, temizlik çalışması yapma kararı aldı. Öğrenciler arasındaki daha deneyimli olan ve eğitim veren 20’si Halikarnas İskelesi ve çevresinde dalış yaparak pet ve cam şişeden çeşitli ambalaj atıklarına kadar denizden yaklaşık 3 ton çöp çıkardı. Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Birimi de çalışmalara destek verdi.

Öğrencilerin sosyal sorumluluk kapsamında dalış için kendilerine müracaat ettiklerini söyleyen Bodrum Liman Başkanlığı Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Deniz Sevi "Biz de bu isteklerine kayıtsız kalmadık. Denizden çıkarılanlar teknelerden ve turistlerin geride bıraktığı atıklar. Çevremizi korumak çok önemli" dedi.

BÜSAS Başkanı Endüstri Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Onur Özkan Uzun "Dalış yaptığımız bölgelerde dipte çöp olduğunu gördük. Dalış yaptığımız yerlerden biride Bodrum Halikarnas İskelesi’nin olduğu yerdi. Neden temizlemeyelim’ dedik. Bizde temiz bir çevre için elimizden geleni yaptık. Denize çöp atılmaması ve mümkün olduğunca herkesin çevreye duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

İskelede balık avlayan ve temizlik çalışmasını izleyen Abdürrrahim Şeker ise gördüğü manzara karşısında "İnsanlığımdan utanıyorum. Güzel bir manzara değil" diye tepki gösterdi. Toplanan atıklar kamyonetle belediye çöplüğüne taşındı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.