1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Bodrum'da denizi çöplük gibi kullanmışlar
Bodrum'da denizi çöplük gibi kullanmışlar

Bodrum'da denizi çöplük gibi kullanmışlar

Bodrum’da 10 kişilik ekipten oluşan dalgıçlar denizden, otomobil lastikleri, cam ve plastik şişeler, kumaş, demir attıkları, çaydanlık ve banyo küveti gibi atıklar çıkardı.

A+A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan dünyaca ünlü koyda yapılan deniz dibi temizliğinde kıyıya çıkarılan küvet ve yaklaşık 1 ton çöp görenleri şaşkına çevirdi.

Bodrum Belediyesinin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla bu yıl dördüncü kez düzenlediği deniz dibi temizlik kampanyası bu hafta Yalıkavak’da bulunan Küdür Koyu'nda gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında denizden yaklaşık 1 ton çöp çıkarıldı.

Deniz dibinden çıkan nesneler, yine şaşkınlık uyandırmayı başardı. 10 kişilik ekipten oluşan dalgıçlar denizden, otomobil lastikleri, cam ve plastik şişeler, kumaş, demir attıkları, çaydanlık ve banyo küveti gibi atıklar çıkardı. Uzun süredir deniz altında bulunduğu tahmin edilen küvet ise şaşkınlığa neden oldu.

Temizlikle ilgili kısa bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Özdemir, şu sözlere yer verdi "2018 yılının ilk ayında her sene yaptığımız gibi bu senede temizliklere başladık. 18 tane güzergahımız var. Geçen seneki aynı güzergahları tekrar temizleyerek işte her sene gördüğünüz gibi vatandaşlarımızın denize attığı pislikleri belediyemiz temizliyor.

Arkadaşlar sağ olsunlar bütün bu pislikleri çıkarıyorlar. Biz buna devam edeceğiz. Ricamız insanlardan, vatandaşların böyle pislikleri denize atmamaları, atanları uyarmaları.

Biraz evvel geldiğimizde de vardı çekti arkadaşlar, Sahil Güvenlik geldi deniz üstünde pislik yapan bir tekneye işlem yaptı. Onlar da zımpara yapıyorlardı, biz burada deniz dibini temizlerken, onlar da üstünü pisletiyorlardı.

Kolluk kuvvetleri geldi, gereğini yaptılar; onlara da teşekkür ediyoruz. Devam edeceğiz. Evet, bu küvet buraya nasıl geldi, her halde sağlamken sandal niyetine kullandılar. Sonra bıraktılar böyle." Denizden çıkarılan Atık malzemeler belediye aracına yüklenerek geri dönüşüm için götürüldü.

kuvet_deniz.jpg

kuvet_deniz1.jpg

kuvet_deniz2.jpg

kuvet_deniz3.jpg

kuvet_deniz4.jpg

kuvet_deniz5.jpg

kuvet_deniz6.jpg

kuvet_deniz7.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5926 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.