1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bodrum'da kuvvetli fırtına kabusu yaşattı
Bodrum'da kuvvetli fırtına kabusu yaşattı

Bodrum'da kuvvetli fırtına kabusu yaşattı

Bodrum'da saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı adeta kabusa çevirdi. Yatlar kıyıya sürüklenirken, iskelede bağlı küçük tekneler battı. Ağlarını toplamak için denize açılan balıkçılar zor anlar durumda kaldı, feribot seferleri iptal edildi.

A+A-

Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan ve saatteki hızı öğlen zaman zaman 80 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle Bodrum-Datça ile Bodrum-İstanköy arasında karşılıklı yapılan feribot seferleri iptal edilirken, açık denizde dalga yüksekliği 4 metreyi buldu. Güllük Limanı'ndan İsrail'e kuru yük taşıyan gemiler, Bodrum'un Bitez, Ortakent-Yahşi ve Gümbet Mahallesi'ndeki koylara sığınmak zorunda kaldı. Fırtına nedeniyle, Yalıkavak ve Turgutreis Mahalleleri'nde liman dışında olan onlarca balıkçı teknesi ve sailing yat dalgalarla karaya sürüklendi. Gündoğan Koyu'ndaki 11 metrelik 'Argonat' isimli yat da demir tarayarak, karaya sürüklenip, ağır hasar aldı. Ahşap iskeleler parçalandı, Gündoğan ve Gölköy Sahili ve Limanı'nda bulunan toplam küçük tekne su alarak battı.

DENİZE AÇILAN TEKNEDEKİLER  ZOR DURUMDA KALDI

Bodrum Liman Başkanlığı ile Bodrum Belediyesi Liman Müdürlüğü'nün yaptığı anonslar işe yaradı, felaketin eşiğinden dönüldü. Liman dışında demirli olan ve karaya sürüklenen iki yat sahipleri tarafından son anda kurtarıldı. Dünden attıkları ağları bugün toplamaya giden bazı balıkçı teknelerinde bulunanlar zor anlar yaşadı.

batma-001.jpg

batma1.jpg

batma2.jpg

batma3.jpg

batma4.jpg

batma6.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.