1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bodrumlu çevreciler ayakta
Bodrumlu çevreciler ayakta

Bodrumlu çevreciler ayakta

İşadamı İhsan Kalkavan’ın, Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Torba Koyu’ndaki, geçen yıl satın aldığı villasının önüne platform koyarak özel sahil yaptığı iddiasıyla, çevreciler tarafından protesto edildi.

A+A-

Yeşiller Partisi eski eş başkanı Bilge Contepe, ’kamuya ait alanı işgal’den İhsan Kalkavan’ı mahkemeye vereceklerini söyledi. Kalkavan ise çevrecilerin kendisine yasaları öğretmesine gerek olmadığını belirterek, "Bu iş maksatlı yapılıyor" dedi.

İhsan Kalkavan’a ait villanın önündeki halk plajında toplanan çevrecilere Yeşiller Partisi eski eş başkanı Bilge Contepe, Torba Güzelleştirme Derneği 2’nci Başkanı Asiye Gençağaoğlu da destek verdi. Ellerinde ’Sahiller özel mülkünüz değildir’ yazılı pankartla halk plajına gelen çevreciler, İhsan Kalkavan’ın, bir süre önce Mal Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından işgalin kaldırılmasına yönelik yapılan tebliğe uymadığını belirtti.

Çevreciler adına konuşan Torba Güzelleştirme Derneği 2’nci Başkanı Asiye Gençağaoğlu "Bazı otellerin halk plajlarını iskeleler ve platformlarla işgaline tepki gösterirken bu kez de özel mülk sahipleri halk plajını parsellemeye başladı. Torba’da halkın denize gireceği bir karış yer kalmadı. Bu nedenle imza kampanyası başlatıp, yasal şikayetlerde bulunduk. Belediye, kaymakamlık ve valilik bu işgallere bu sahil yağmasına mutlaka dur demeli" dedi.

Yaklaşık 25 yıldır Torba Koyu’nda yaşadığını belirten Contepe de Kalkavan’ın tüm uyarılara rağmen yasa tanımadığını ileri sürerek, "Kendisini Türkiye’nin en büyük deniz filosunun sahibi olarak gören bu şahıs kıyıları ve kamuya açık sahil alanlarının da sahibi sanıyor. Kalkavan ismini kullanarak villasını yalıya çevirmeye çalışıyor. Kimse halk plajını özel mülküne dahil edemez. Kamuya ait alanı işgalden ötürü İhsan Kalkavan’ı mahkemeye vereceğiz" diye konuştu.

Eylemciler yanlarında getirdikleri pankartı Kalkavan’ın düzenleme yaptığı plaja inen merdivenin girişine bırakıp alkışlarla protesto yaptıktan sonra ayrıldı.

Kalkavan: "Kanunları çok iyi biliyorum"
Soruları telefonla yanıtlayan Kalkavan ise çevrecilerin kendisine yasaları öğretmesine gerek olmadığını belirterek, "Bu iş maksatlı yapılıyor. Kıyı kanunu ve yasalarını çok iyi biliyorum. Bu konuda daha da fazla bir şey söylememe gerek yok sanırım" dedi.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.