1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Boğaz operasyonu masada
Boğaz operasyonu masada

Boğaz operasyonu masada

Boğaz geçişinde tehlikeyi azaltmak için planlanan 30 milyar dolarlık fonun altyapısı hazırlanıyor. Çevre Bakanlığı, hukukçular ve Karadeniz'e komşu ülke temsilcileri 30 Temmuz'da İstanbul'da toplanacak

A+A-

Meksika körfezinde yaşanan çevre felaketi dünyaya ders oldu. Ardından Türkiye, dünya devi 18 petrol şirketi ve Karadeniz'e komşu ülkelerin yetkililerini 1 Temmuz'da İstanbul'da topladı. Boğazlara 30 milyar dolarlık çevre fonu oluşturulmasından, boğazların birinci derece çevre bölgesi ilan edilmesi, Panama, Haiti gibi düşük standartlara sahip ülke bandıralı gemilerin boğazlardan geçmesini engellemeyi de içeren büyük bir eylem paketi masaya konuldu. Bu toplantının ardından şimdi de Çevre ve Orman Bakanlığı, Karadeniz İşbirliği Örgütü üyesi ülkeler, hukukçu ve akademisyenler 30 Temmuz'da İstanbul Boğazı güvenliği ile uygulanacak olası yaptırımların altyapısını masaya yatırmaya hazırlanıyor.

Meksika Örneği
Cuma günü İstanbul'da düzenlenecek "Marmara ve Boğazlarda Denizcilik Faaliyetleri ve Çevresel Riskleri-Alınacak Tedbirler" Konferansında önemli konuklar ağırlanacak. İstanbul'da olası kazaların sonuçlarının Meksika körfezi ile kıyaslanamayacak ölçüde büyük olacağını anlatan kaynaklar, "Meksika felaketi dünyada açık denizde dahi oluşacak bir kazanın sonuçlarını ortaya koydu. İstanbul'da en küçük kaza bile felaket olur" diyor.

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.