1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Boğaz'a ses baskını!
Boğaz'a ses baskını!

Boğaz'a ses baskını!

Çevre Bakanı'nın açıklamalarından sonra ekipler, ölçüm için teknelerle Boğaz'a çıkarma yaptı!

A+A-

Bakan Eroğlu’nun eğlence merkezleriyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından önceki akşam İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İstanbul Boğazı’ndaki eğlence merkezlerinde desibel cihazlarıyla denizden ve kıyıdan ses ölçümü yaptı

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun İstanbul Boğaz hattındaki eğlence mekânlarında müziğin yasaklanacağını açıklaması büyük yankı yarattı. Bakan’ın “23.59’dan sonra, bakın 24.00 demiyorum, bir tek sesli yayın yapsınlar da göreyim, hemen kapatma talimatı verdim” sözlerinin ardından önceki akşam 23.30 sıralarında İstinye Kıyı Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan İl Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kiraladıkları teknelerle, boğazdaki eğlence merkezlerinin ses ölçümlerini almak için hareket etti. Tekne ile eğlence merkezlerine yaklaşan ekipler, desibel cihazı ile ses ölçümlerini kaydetti. Diğer ekipler ise kıyıdan ölçümler aldı. 2 saat süren kontrollerde alınan müzik seviyesinin yasal kurallara uygun olduğu ve herhangi bir eğlence merkezine işlem yapılmadığı belirtildi.

 

Kontrollerin düzenli olarak yapıldığını belirten yetkililer, ses ölçümleri yüksek çıkan eğlence merkezlerine ise 15 bin TL ceza kesileceğini söyledi. Desibel kontrolü yapılan mekânlar arasında Sortie, Reina ve Angelique da yer aldı. Reina’nın işletmecisi Ali Ünal “Biz yüksek meblağlar vererek ses sistemimizi yeniledik. Doğal olarak da sesi dışarı değil mekânın içinde tutuyoruz. Mekânımızın içinde insanlar birbirleriyle bile rahatlıkla konuşabiliyorlar” dedi. İsmini vermek istemeyen bir kişi de “Eğlenmek de hayal oldu. Hatırı sayılır oranda para harcadığımız mekânlarda müzik bile dinleyemez olduk” dedi.

 

 

 Vatan

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.