1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. 'Boğaz’ın Sultanı', palamutu tahtından indirdi
'Boğaz’ın Sultanı', palamutu tahtından indirdi

'Boğaz’ın Sultanı', palamutu tahtından indirdi

Balık av sezonunun açılmasının ardından denizlerde yaşanan bolluk tezgâhlara yansımaya başladı. Nesli tükenme tehlikesi geçirdiği için avlanma boyutu 20 santime çıkartılan lüfer, son 5 yılın en düşük fiyatlarından satılmaya başlandı.

A+A-

“Boğaz’ın Sultanı” olarak bilinen lüfer tezgâhta tanesi 8-10 TL’den satılırken, palamutun tanesi 15 TL’den alıcı buluyor. Ereğli açıklarında avlanan 500 bin lüferin büyük şehirlere gelmesiyle birlikte lüferin fiyatının 5-7 TL’ye kadar düşeceği tahmin ediliyor.


Son yıllarda balıkların avlanması için getirilen boy yasağı ve ağların atılma derinliğine getirilen sınırlamalar sonucu tezgâhlar ucuz balık görmeye başladı. Bir haftadır balıkçı tezgâhlarında 12 TL’den satılan lüfer dün 8-10 TL’ye kadar düştü. 2 yıl önce alınan kararla avlanma boyu 14’ten 20 santime çıkartılan lüfer dün tezgâhlarda en çok satılan balıklardan biriydi. Balıkçılar lüferin çiftini ise 15 TL’den sattı.

500 bin lüfer geliyor


Karadeniz Ereğli açıklarında önceki gün yakalanan 500 bin lüferin büyük şehir pazarlarına gelmesiyle fiyatların daha da düşeceği belirtildi. Beşiktaş Balık Pazarı’nın en eski balıkçılarından olan Müddet Çimen, lüferdeki bolluğun tezgâhları şenlendirdiğini ve lüferin palamutun yerinetercih edildiğini söyledi. Çimen, “Bir haftadır lüfer bol. Son yılların en ucuzu. Gelecek lüferin boyutu ve lezzeti fiyatımızı belirler. Eğer lüfer boyutunda olursa 5 TL’ye kadar düşebilir” dedi.


Balıkçı tezgahlarından alışveriş yapanlar palamutun 15 TL’ye satılmasıyla lüfere yönelirken, çupra ve levrek gibi çok tüketilen türlerin de dün alıcı bulmakta zorluk çektiği görüldü. Palamutalmak için geldiğini ama lüfer aldığını söyleyen Türker Uz, “Tezgâhtaki fiyatı görünce hemen aldım” dedi.

 

 

Gökhan Karakaş/Milliyet

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.