1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bolulular özlem duydukları sahillerine yakında kavuşacak
Bolulular özlem duydukları sahillerine yakında kavuşacak

Bolulular özlem duydukları sahillerine yakında kavuşacak

Bolu Belediyesi'nin uzun zamandır üzerindde çalıştığı Boluluların sahil özlemini sona erdirecek projenin detayları belli oldu.

A+A-

Türkiye’nin en yaşanabilir 3. kenti olan Bolu’nun turizm ve spor kenti olma yönünde çalışmaları hızla sürüyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’ya sahil getirecek projenin sonlarına gelindiğini söylüyor. Büyüksu Deresi’nin rehabilite edilerek Bolu’ya kazandırılacak olan Büyüksu Park Rekreasyon Projesi ile yakında Bolulular’ın 1 km’lik bir sahili olacak.

Bolu-Karacasu yolunda Büyüksu deresi üzerine planlanan su sporları, kürek ve kano yarışlarının yapılabileceği sahil projesi çalışmaları Ağustos ayında başladı. Proje kapsamında 140’ın üzerinde gölü olan Bolu’ya, su sporlarının da yapılabileceği bir göletin yanı sıra sayfiye ve rekreasyon merkezi kazandırılacak.

Su sporları da yapılacak

Yılmaz, Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi kapsamında oluşturulacak gölette, yüzme imkânının yanı sıra kürek ve kano gibi su sporları da yapılabileceğini söyledi. Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi ilk kez Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Belediye Meclis üyeleri tarafından izlenen projede deniz kumuyla oluşturulan 1 kilometrelik yapay plajın ve çevre düzenlemelerinin görüntüleri yer aldı.

Bir kilometrelik plajda gölet çevresinde yürüyüş yolları ve parklar da olacak. Gölette ise insanlar hem yüzme imkânı bulacak hem kano gibi su sporları yapabilecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.