1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Borçlu gemi kaçtı
Borçlu gemi kaçtı

Borçlu gemi kaçtı

Bir firmaya olan borç sebebiyle, Çanakkale Boğazı'ndan geçmesine izin verilmeyen 72 metre boyundaki tankerin uluslararası sulara kaçtığı iddia edildi.

A+A-

Alınan bilgiye göre, İtalya'dan Ukrayna'ya boş olarak giden 72 metre uzunluğunda, bin 902 groston ağırlığındaki Ukrayna bayraklı "Yukan" isimli tanker, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek için Bozcaada açıklarında demirledi.

Bu sırada Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu ile temasa geçen gemi kaptanı, Boğaz'a girmek için izin talep etti. Ancak Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, kaptana geminin bağlı bulunduğu firmanın İstanbul'daki bir firmaya borcunun olduğunu, ödenmemesi halinde Boğaz'dan geçemeyeceğini bildirdi.

Uzun süre telsiz anonslarına cevap vermeyen geminin durumundan şüphelenen Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine giden ekipler, geminin Ege Denizi'nde uluslararası sulara doğru hareket ettiğini belirledi. Kaptanın yakalanma korkusuyla gemiyi kurtarmak için uluslararası sulara kaçtığı iddia edildi.

 

İnternethaber

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.