1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu illere dikkat!
Bu illere dikkat!

Bu illere dikkat!

Yağışlar, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Avrupa Yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (26)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (25)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ADANA: Parçalı bulutlu. (30)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu. (25)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (35)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde bölgenin güney ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Göller Yöresi, öğle saatlerinde Batı Akdeniz aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı ile öğle saatlerinde Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

DOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık.

virahaber.com

Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.