1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "Bu Türk yatçılığının da başarısıdır"
"Bu Türk yatçılığının da başarısıdır"

"Bu Türk yatçılığının da başarısıdır"

Sirena Marıne tarafından üretilen Azımut’lar Avrasya Boat Show’da tanıtılıyor

A+A-

Sirena Marine; dünyaca ünlü İtalyan motoryat üreticisi Azimut-Bennetti Grubu için Azimut 38, Azimut 40S ve Azimut 55’i Türkiye’de üretiyor. Rüya motoryatlar; mobilyasından, çelik aksamına kadar Türkiye’de üretilip, dünyaya Türkiye’den ihraç ediliyor.

2006 yılından bu yana dünyanın en ünlü motoryat üreticilerinden Azimut-Benetti Grubu ile işbirliği içinde olan Sirena Marine, motoryat üretiminde başarılara imza atıyor. Sirena Marine, Azimut motoryatlarının distribütörlük ve ithalat faaliyetlerinin yanı sıra Azimut 38, Azimut 40S ve Azimut 55’in üretimini de gerçekleştiriyor.

Azimut 38, Azimut 40S ve Azimut 55’in dünyadaki tek üretim merkezi olan Sirena Marine, Azimut-Benetti Grubu ile olan ortaklığını her geçen yıl güçlendiriyor. Pek çok deniz tutkununun rüyalarını süsleyen Azimut modellerinin dağıtım ve satış işlemleri, Türkiye’de sadece Sirena Marine tarafından gerçekleştiriliyor.

Sirena Marine’in Bursa Orhangazi’de yer alan, dünya standartlarındaki üretim tesisinde dünyaca ünlü tekne üreticisi Azimut’un motoryatları hayat buluyor. Azimut 38, Azimut 40S ve Azimut 55 sadece Türkiye’de üretilip, buradan bütün dünyaya ihraç ediliyor.

Global bir marka olmak vizyonuyla yola çıkan Sirena Marine, kurulduğu günden bu yana uluslararası platformda ilklere imza atıyor. Türkiye’nin otomotiv üretim teknolojisini tekne üretimine uygulayan Sirena Marine’nin Orhangazi’deki dünya standartlarındaki fabrikasında üretilmeye başlanan ve tüm dünyaya ilk kez Türkiye’den ihraç edilen Azimut 38 ve Azimut 40S sektörün en dikkat çeken motoryatları arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü tekne üreticisi Azimut’un 2009’dan beri tüm ürün gamının distribütörlük faaliyetini yürüten Sirena Marine aynı zamanda Azimut 55’in üretimini de gerçekleştiriyor.

Azimut–Benetti Grubu’nun dünyadaki ilk ve tek lisanslı üreticisi aynı zamanda da tek JV’si olan Azimut Marine’in ortağı olarak başarılarla dolu beş yılı geride bıraktıklarını belirten Sirena Marine Genel Müdürü Saffet Üçüncü; “Sirena Marine olarak Azimut Benetti Grubu ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sadece Sirena Marine’in değil Türk yatçılığının da başarısıdır. Geçtiğimiz yıl bu fuarda Sirena Marine tesislerinde üretilen Azimut 38, 40S ve 55 modellerini ihraç ettiğimiz bilgisini paylaşmıştık. Bu yıl ise bu modellere gösterilen yoğun ilgi ve beklenenin üstünde gerçekleşen talebin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Azimut 38 Kalite&Fiyat Dengesiyle Dikkat Çekiyor
Bir yatçının tüm ihtiyaçlarını cevaplayabilmek hedefiyle projelendirilen Azimut 38, kolay kullanımı, çevreye duyarlı çözümleri ve ideal kalite&fiyat dengesini sunmasıyla göz dolduruyor. Kendine özgü tarzı ve geniş yaşam alanı sunan tasarımı ile Azimut 38, 40 feet altındaki motoryat standartlarını değiştiriyor.

Azimut 38’in zarafet ve konforu bir arada barındıran kendine özgü tasarımında; her santim etkin olarak değerlendiriliyor. Geniş ana güverte, ferah flybridge, iki kamara ve iki banyo, Azimut 38’i segmentindeki diğer motoryatlardan daha büyükmüş gibi hissettiriyor.

Kolay yanaştırma kumandası, teknenin rahatça kontrol edilmesine olanak tanıyor. Yeni nesil düşük enerji tüketimli yüksek güçlü LED aydınlatma, acil sıcak su ihtiyacı halinde devereye giren termostatik mikserler ve 355 HP’lik iki adet Cummins motoru, motoryatın çevre dostu çözümleri arasında yer alıyor. Azimut 38, yatçılara unutulamayacak bir tekne deneyimi sunuyor.

Yat Keyfini Doyasıya Yaşamak İsteyenler 40S’i Tercih Ediyor
Farklı ekipmanlar ve innovatif çözümlerle yansıtılan sportif stil, Azimut 40S’te zarif çizgilerle birleşiyor. 40S’te yer alan 480 HP’lik iki adet Cummins motor ile ulaşılan maksimum 37 knot’lık hız, Azimut “S” Serisi’nin sportif doğasını en iyi şekilde yansıtıyor. 2003 yılında lanse edilen, yatçılık dünyasında prestijin sembolü “S” serisinin son üyesi Azimut 40S, birleştirilebilen kokpit ve yaşam alanı, geniş görüş alanı sağlayan pencereleri ve çevre dostu çözümleriyle fark yaratıyor. Azimut 40S elektrikli açılır tavana yerleştirilmiş iki solar panel gibi çevre dostu özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Ödüllü Azimut 53 Avrasya Boat Show’da Görücüye Çıkıyor
Yatlar, genelde feet ve metre ile ölçülüyor ancak bu birimler Azimut 53’ün genişlik hissini ölçmede yeterli olmuyor. Segmentindeki en yüksek ve en geniş ana kabini sunan motoryat, yatçıların kendilerini motoryatın kalbinde hissetmesini sağlıyor. Konfor, ana güvertedeki işlevsel bölmelerden, flybridge’deki iki güneşlenme alanına, yemek bölümündeki elektrikli servis mekanizmasından, yatın her alanında aynı sıcaklığı garanti eden havalandırma sistemine kadar tüm ayrıntılarda hissediliyor. Çift kişilik üç kabin, segmentinin en genişlerinden biri olan flybridge ve detaylarıyla Azimut 53’te her santimetre etkin olarak kullanılıyor.
Güvenlik tedbirlerine verilen önem, karşı konulmaz tasarım, konforu ön planda tutan dekor ve genişliği ile kısa zamanda dikkat çeken Azimut 53, başta Motorboat&Yachting dergisinin İngiltere edisyonundaki editörler olmak üzere sektör editörlerinden oluşan jüri tarafından 2010 yılında Yılın Motoryatı ödülüne layık görüldü.

Virahaber



Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.