1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. BUDO

  4. BUDO seferleri için son 20 gün
BUDO seferleri için son 20 gün

BUDO seferleri için son 20 gün

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa – İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinin 20 gün içinde, deniz uçağı seferlerinin de deniz otobüsü seferlerinin hizmete alınmasının hemen ardından faaliyete geçeceğini söyledi.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Heykeldeki tarihi binada yapıldı. Toplantı öncesi son bir ay içinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Karla mücadele çalışmalarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Başkan Altepe, kar yağışında en az sıkıntı çeken ilin Bursa olduğunu söyledi. Kar yağışı nedeniyle birçok ilde olduğu gibi Bursa'da da okulların tatil edildiğini fakat tüm yolların açık olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, sabahın erken saatlerinde bazı aksamalar yaşandığını, bunun da normal olduğunu dile getirdi. Bursaray seferlerinde yaşanan aksamalara da açıklık getiren Başkan Altepe, yaşanan sıkıntıya Acemler İstasyonu sonrasında raylarda yaşanan parça kopmasının neden olduğunu ifade etti. Sorunun kar nedeniyle değil teknik nedenle oluştuğunu vurgulayan Başkan Altepe, benzer hadiselerin Almanya'da da Amerika'da da yaşandığını hatırlattı. Konuya ilişkin muhalefet partilerinin basın toplantısı düzenlemesini eleştiren Başkan Altepe, "Bu sorunlar basın toplantısı yapmakla giderilmiyor. Bu şehrin vagonlarını hatasız çalıştırmak için gece gündüz kafa yoruyoruz. Dün gece yarılarına kadar Burulaş'ta idik. Bu konuda mesai mefhumu gözetmeden, toplantılar yaparak, düşünerek, üreterek muhtemel sorunların çözümü için alternatifler üretiyoruz" dedi.

Deniz seferleri başlıyor

Bursa – İstanbul arasında başlatılacak deniz otobüsü seferleri ile deniz uçağı seferlerine ilişkin bilgiler veren Başkan Altepe, deniz otobüsü seferlerinin başlaması yönünde son hazırlıkların yapıldığını kaydetti. Başkan Altepe, deniz otobüsü seferlerinin 20 gün içerisinde başlayacağını belirterek, Bursa'dan İstanbul'a gerçekleştirilmesi düşünülen deniz uçağı seferleriyle ilgili tüm hazırlıkların da tamamlandığını vurguladı. BUDO seferlerinin ardından deniz uçağı seferlerinin de vakit kaybedilmeden faaliyete geçeceğini dile getiren Başkan Altepe, deniz uçağı seferleriyle tahmini 100 TL bedelle 16 dakikada Gemlik'ten Haliç'e yolculuk yapılabileceğini söyledi. Başkan Altepe, "Gelen talebe göre sefer noktalarını artırabileceğiz. Gemlik'le Haliç arasındaki karşılıklı seferler başlatıldıktan sonra, alınan verime ve talebe göre yeni sefer noktalarını belirleyeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda komisyonlarda gelen evraklar da görüşülerek karara bağlandı.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.