1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğalgaz tüketiminde rekor rakamlar
Doğalgaz tüketiminde rekor rakamlar

Doğalgaz tüketiminde rekor rakamlar

Dondurucu soğuklar nedeniyle, 10 Ocak'ta Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.

A+A-

Geçen hafta yaşanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı nedeniyle, Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi 187 milyon metreküpe (10 Ocak 2013) kadar çıktı. Bu rakam, günlük doğalgaz tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta boyunca Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk havalar ve kar yağışının, doğalgaz tüketiminde ciddi bir artışa neden olduğunu ve bir gün içindeki kullanımında en yüksek tüketim seviyesine ulaşıldığını söyledi. Yıldız, artan doğalgaz tüketimine rağmen şu ana kadar vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamadığını da vurguladı.

dogalgaz-tasarrufu.jpg

2013 Kışına girdiğimiz bu günlerde herkesin aklı güncel doğalgaz fiyatlarında. Uzmanlar el yakan bu fiyatların hasarını en aza indirmek için sizlere doğalgaz tasarruf önerilerini sundular. Yazımızın devamında doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır başlıklı konu hakkında sizlere uzmanlardan öneriler aktaracağız.

Kombili evde doğalgaz tasarrufu:

Evinizde kullandığınız kombi, kaliteli ve ısı tasarrufu konusunda son teknolojiyle donatılmış olmalıdır.

Dış yalıtım yapmak evinizde %40′a kadar ısı tasarrufu sağlamaktadır

Eğer bir odanız çok ısınırken, diğer odanız daha az ısınıyor ise, tesisat probleminiz bulunuıyor olabilir, mutlaka kontrol edilmelidir.

Yalıtımlı binalarda doğalgaz tasarrufu için termostat kullanılmalıdır. Termostat evin veya odanın ısısına göre kombiye sinyal göndererek otomatik olarak enerji ve ısı tasarrufu yapılmasını sağlar.

Unutulmaması gereken: Kombinin kısa süre aralıklarla aç kapa yapılması daha fazla doğalgaz kullanımına neden olmaktadır.

virahaber.com

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.