1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Buz kütlesi eriyince kızak suya gömüldü
Buz kütlesi eriyince kızak suya gömüldü

Buz kütlesi eriyince kızak suya gömüldü

Grönland’de eriyen buz kütlelerinin üzerinde kızak çekmeye çalışan köpekler, bölgede yaşanan küresel ısınmayı acı bir şekilde gözler önüne serdi.

A+A-

Grönland’da bir buz tabakasının erimesi sonucu suda kızak çeken Sibirya kurtlarının fotoğrafları, küresel ısınma yüzünden Kuzey Kutup Bölgesi’nde yaşananları gözler önüne serdi.

Danimarka Meteoroloji Enstitüsü’nden Steffen Olsen, oşinografik ve meteorolojik verileri rutin olarak takip etmek üzere gittiği Grönland’in Inglefield Bredning Fiyort’unda hiç beklemediği bir manzarayla karşılaştı. Meteoroloji ekibi, buz tabakasının aniden bastıran sıcaklarla erimesi nedeniyle kutup köpeklerinin çektiği kızakla birlikte suya batma tehlikesi geçirdi. Olsen, köpeklerin eriyen buzullar üzerinde bilek seviyesine kadar oluşan suda koşmasını fotoğraflayıp küresel iklim değişikliğinin geldiği son noktayı gözler önüne serdi. Uzmanlar, bu olayın bölgedeki buzullarda çatlak bulunmadığı için eriyen suyun aşağıya inemeyip yüzeyde kalması nedeniyle yaşandığını belirtti.

ANORMAL HAVA SICAKLIĞI

Enstitü, geçtiğimiz çarşamba Grönland’ın kuzeybatısında kalan Qaanaq bölgesinde hava sıcaklığını 17.3 santigrat derece olarak ölçtü. Bu sıcaklığın yaz koşulları için bile çok yüksek olduğunu bildiren uzmanlar, bölgede anormal hava sıcaklıkları kaydettiklerini söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 7110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.