1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Canlıları yerinde incelediler
Canlıları yerinde incelediler

Canlıları yerinde incelediler

“Canlı Balık Avcılığı ve Kontrollü Ortama Adaptasyonu” isimli bilimsel araştırma projesi, ilköğretim öğrencilerine deniz canlılarını yerinde inceleme fırsatı sundu.

A+A-

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümünde yürütülen “Canlı Balık Avcılığı ve Kontrollü Ortama Adaptasyonu” isimli bilimsel araştırma projesi, ilköğretim öğrencilerine deniz canlılarını yerinde inceleme fırsatı sundu.

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Urla Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlköğretim Okulu’nun 37 öğrencisi ve iki öğretmen proje deniz çalışmasına davet edilerek canlı deniz kaynakları hakkında bilgilendirildi.

EÜ Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ulaş tarafından yürütülen deniz çalışmasında, öğrencilere, Ege Denizi’nde bulunan balık türleri, denizel ekosistem, balıkçılık yöntemleri ve sürdürülebilir balıkçılık hakkında bilgiler verildi. Öğrencileri taşıyan EGESÜF araştırma gemisi Urla iskeleden hareket ederek, Yassıca Ada’yı ziyaret etti ve bölgede canlı balık avcılığına yönelik iki trol av operasyonu gerçekleştirildi. Çalışma sonrasında canlı olarak yakalanan balık türleri, adaptasyon tanklarına alınarak, öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra canlı balıklar, Su Ürünleri Fakültesi Urla Araştırma Birimine getirilerek orada bulunan kontrollü ortam tanklarına nakledildi.

Etkinliğin ardından ilköğretim öğrencileri yaptıkları EGESÜF Araştırma gemisi resmini Su Ürünleri Fakültesine armağan etti. Yrd.Doç.Dr. Ali Ulaş, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde bilinçli toplum oluşumunun ilköğretimden başlayacağını ve bu tür eğitim çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Virahaber

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.