1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yunanlılardan Bodrum'a Ziyaret
Yunanlılardan Bodrum'a Ziyaret

Yunanlılardan Bodrum'a Ziyaret

Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u Yunanıstan'ın Symi (Sömbeki) adasının Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos ve Symi heyeti ziyaret etti.

A+A-

Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u Yunanıstan'ın Symi (Sömbeki) adasının Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos ve Symi heyeti ziyaret etti.

Symi Belediye Başkan Lefteris Popodaukalos, her gelişinde Bodrum'a olan sevgisinin katlanarak arttığını ifade etiği konuşmasında Başkan Mehmet Kocadon'un göreve geldiği günden beri Bodrum'da çok ciddi olumlu gelişmeleri gözlemlediklerini söyledi. Muğla iline yakınlığıyla, Datça'nın Bozburun Beldesi'ne birkaç deniz mili mesafesiyle, bu anakarayı çok önemsediklerini sözlerine ekleyen Başkan Popodaukalos, her ne kadar en yakın yer Datça olsa da Bodrum'u, Muğla ilinde ve hatta Türkiye'de başka bir yere koyduklarını sözlerine ekledi. Muğla Valisi Fatih Şahin'le yaptıkları görüşme hakkında da bilgiler veren Symi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos, en büyük geçim kaynaklarının yat turizmi olduğunu ve her yıl Türkiye'den 5-6 bin civarında teknenin limanlarını ziyaret ettiğini, bunun da yüzde 50'sini Bodrum'dan gelen teknelerin teşkil ettiğini söylerken, özellikle Bozburun Gümrük Kapısı ile ilgili talepleri konusunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da ağırlığını koyması yönünde talepte bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Symi Belediye Başkanı ve heyetini Bodrum'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu, iki kent arasında turizm ve ticaretin artırılması için ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Türkiye'nin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olan Bodrum'un, Symi ve tüm Yunan dostlara açık olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, başta halkların dostluğunun bütün dünyaya örneklerinin gösterilmesi olmak üzere, ticaret ve turizmde de işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Sıcak bir ortamda geçen, dostluk ve barış mesajlarının verildiği toplantı sonunda iki başkan karşılıklı hediyeler verdi.

Haber Fx

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.